fbpx

Γερμανία-6η αγωνιστική: Δοκιμασία στη Λειψία για την Μπάγερν

Bundesliga

Στη “Red Bull Arena” διεξάγεται η σημαντικότερη αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου η Bundesliga.

Εκεί η -κάτοχος του τίτλου και εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας- Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει στο τελευταίο ματς του Σαββάτου (30/9, 19:30) τη Λειψία, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ χρειάζεται τη νίκη, η οποία θα είναι η δεύτερη διαδοχική για τους Βαυαρούς, μετά την «επτάρα» κόντρα στην Μπόχουμ, καθώς θα επιτρέψει στους πρωταθλητές να παραμείνουν στο… ρετιρέ. Όμως, η αποστολή της FCB δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς οι «κόκκινοι ταύροι» βρίσκονται στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας, μετρώντας μάλιστα τέσσερα σερί «τρίποντα», μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Λεβερκούζεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση στη Λειψία δίνει στην Μπάγερν Μονάχου μια ευκαιρία να πάρει… εκδίκηση για την απώλεια του Σούπερ Καπ. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες «μονομάχησαν» για το τρόπαιο της διοργάνωσης στις 12 Αυγούστου, στην “Allianz Arena” του Μονάχου, και η Λειψία πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 3-0 στην έδρα των Βαυαρών, χάρη σε χατ τρικ του Ντάνι Όλμο.

Το αποτέλεσμα της «μάχης» στη “Red Bull Arena” ενδιαφέρει άμεσα τη Λεβερκούζεν, η οποία «συγκατοικεί» με την Μπάγερν στο… ρετιρέ της βαθμολογίας. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο αναμετράται το απόγευμα του Σαββάτου (30/9, 16:30) στο Μάιντς με την τοπική ομάδα και οι τρεις βαθμοί θα επιτρέψουν στην Μπάγερ να απολαύσει -έστω και προσωρινά- τη… μοναξιά της κορυφής, περιμένοντας να μάθει το αποτέλεσμα της Μπάγερν στη Λειψία.

Η -προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League- Άϊντραχτ Φρανκφούρτης αναμετράται στο Βόλσμπουργκ με την τοπική ομάδα. Τέλος, η -εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League- Φράιμπουργκ υποδέχεται την Κυριακή (1/10, 18:30) την Άουγκσμπουργκ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 6η ημέρα.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Bundesliga και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Χοφενχάιμ-Ντόρτμουντ 29/09
Βόλφσμπουργκ-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 30/09
Μάιντς-Λεβερκούζεν 30/09
Κολωνία-Στουτγκάρδη 30/09
Μπόχουμ-Γκλάντμπαχ 30/09
Χαϊντενχάιμ-Ουνιόν Βερολίνου 30/09
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου 30/09
Ντάρμστατ-Βέρντερ Βρέμης 01/10
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 01/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 13
Λεβερκούζεν 13
Στουτγκάρδη 12
Λειψία 12
Χοφενχάιμ 12
Ντόρτμουντ 11
Βόλφσμπουργκ 9
Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 7
Φράιμπουργκ 7
Ουνιόν Βερολίνου 6
Βέρντερ Βρέμης 6
Άουγκσμπουργκ 5
Χαϊντενχάιμ 4
Μπόχουμ 3
Γκλάντμπαχ 2
Κολωνία 1
Ντάρμστατ 1
Μάιντς 1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο