fbpx

Ελλαδιστάν: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης του ΟΑΚΑ και δεν ζητήθηκε αντίγραφό του…

Ελλαδιστάν: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης του ΟΑΚΑ και δεν ζητήθηκε αντίγραφό του…

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, βγαίνουν λεπτομέρειες γύρω από τη μη συντήρηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καλατράβα είχε αφήσει στην Αθήνα αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης, το οποίο στη συνέχεια έχασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πει χαρακτηριστικά στον ίδιο τον Ισπανό αρχιτέκτονα ότι «αν ξέραμε ότι ήταν τόσο πολύπλοκο το έργο, ίσως και να μην το κάναμε». Για το εγχειρίδιο πάντως θα υπήρχε και αντίγραφο του και ένα ζήτημα είναι γιατί δεν ζητήθηκε εκ νέου από το γραφείο Καλατράβα.

Από το 2005 η Lloyd διαπίστωσε κακοτεχνίες στην αρχική κατασκευή, χωρίς να τίθεται στατικό θέμα του σταδίου. Το 2006-2007 υπεγράφη σύμβαση συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τη Hochtief, στην οποία δεν συμπεριλαμβανόταν το ΟΑΚΑ! Γερμανική εταιρεία έκανε τεχνικό έλεγχο το 2008-2009 και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες, με τη μορφή εγχειριδίου, στο οποίο προβλεπόταν συντήρηση στο ΟΑΚΑ κάθε εξάμηνο.

Αυτές οι συντηρήσεις έγιναν πριν από περίπου εννέα χρόνια. Κι αυτό διότι εγκρίθηκε κονδύλι μερικών εκατομμυρίων για να αντιμετωπιστούν ζημιές στο Τείχος των Εθνών του ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο