fbpx

ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0: Την «δάγκωσε» δύο φορές (vid)

ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0: Την «δάγκωσε» δύο φορές (vid)

Ένας ΟΦΗ που… δάγκωνε, βρήκε την ΑΕΚ κουρασμένη και αγνώριστη και δεν της χαρίστηκε. Τη νίκησε 2-0 στην 7η αγωνιστική της Super League και την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε επτά αλλαγές προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν στο ματς με τον Ατρόμητο. Παράλληλα δεν είχε τη διάθεση του, τους Χατζισαφί, Βίντα, Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο ζέσταμα ο Μάνταλος αισθάνθηκε έντονη ζαλάδα κι ενώ ήταν να ξεκινήσει το ματς, τελικά έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Τσούμπερ.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ενωση. Κάθετη πάσα του Μεγιάδο στον Μπάκιτς στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, ο τελευταίος έκανε τη γλυκιά σέντρα και ο Φελίπε νίκησε στον αέρα τον Μοχαμάντι και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Αυτό ήταν το 11ο σερί παιχνίδι που η Ενωση δέχεται γκολ…

Η ΑΕΚ ανέβηκε στο γήπεδο προκειμένου να αντιδράσει αλλά άφηνε πολλά κενά πίσω, ειδικά στον άξονα από την γραμμή της μεγάλης περιοχής μέχρι τη μεσαία γραμμή και ο ΟΦΗ προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκμεταλλευτεί. Μετά το 20’ ο «δικέφαλος» έγινε πιο πιεστικός αλλά και πάλι δυσκολευόταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ, Απείλησε ουσιαστικά μόνο με τα σουτ του Τσούμπερ εκτός περιοχής που έφυγαν λίγο άουτ και μόνο μια φορά από κοντά με τον Μοχαμάντι.

Στο β’ μέρος το ματς άνοιξε για τα καλά με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ρήγματα στις άμυνες αλλά να μην έχουν καλή τελική προσπάθεια. Οσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ πίεζε περισσότερο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Μπάουμαν. Και όχι μόνο αυτό αλλά άφηνε πολλά κενά πίσω και σε ένα από αυτά ο ΟΦΗ βρήκε την ευκαιρία σε μια αντεπίθεση του να κάνει και τ ο2-0. Από ωραία κάθετη του Αμπάντα στον Ντίκο (και οι δύο αλλαγές του Νταμπράουσκας), ο τελευταίος πέρασε και τον Στάνκοβιτς κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, τελειώνοντας την υπόθεση νίκης….

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος «κιτρίνισε» τους Μπάκιτς, Γαλανόπουλο, Μπάουμαν, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Αμπάντα, Λαμπρόπουλο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Γκαγέγος (75’ Αμπάντα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Φελίπε (67’ Ντίκο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (66’ Πινέδα), Πισάρο (61’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (66’ Ζίνι), Τσούμπερ (61’ Αραούχο), Φαν Βέερτ (61’ Πόνσε).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0 |HIGHLIGHTS”,”description”:”ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0 |HIGHLIGHTS”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8xMC8wMi8xOS8xMV8xNV82NTFiMTVkMzMxZjgzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M10S”,”uploadDate”:”2023-10-02T19:13:01.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvy6wgtazuix”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο