fbpx

ΠΑΟΚ: Η νοοτροπία νικητή και ο «στρατηγός» Λουτσέκσου των 14 αήττητων ματς

ΠΑΟΚ: Η νοοτροπία νικητή και ο «στρατηγός» Λουτσέκσου των 14 αήττητων ματς

Την εξαιρετική του εφετινή χρονια επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (05/10) ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε με 2-1 μέσα στην Τούμπα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa Conference League, φτάνοντας τις πέντε σερί ευρωπαϊκές νίκες, κάτι το οποίο όπως διαβάσατε και νωρίτερα στο Apexsports.gr αποτελεί ρεκόρ συλλόγου!

Η ομάδα του… στρατηγού Ραζβάν Λουτσέσκου αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων γραμμών, πληρώνοντας κάποιες στιγμές τα ατομικά της λάθη (δείγμα και απειρίας), που όμως οι παίκτες του θέλουν και τα διορθώνουν άμεσα.

Το ίδιο που έκανε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος μετά το λάθος του στο 1-1 των Γερμανών δεν πτοήθηκε, έδειξε πνεύμα νικητή και σκόραρε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των Θεσσαλονικιών.

Νοοτροπία παρόμοια με τον προπονητή του που δε θέλει να χάνει ούτε στο… τάβλι και την οποία έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του. Μια νοοτροπία που φαίνεται σε κάθε κίνησή του και σε κάθε δήλωσή του, ακόμη και όταν χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων του και αυτά που λέει βρίσκουν απέναντί του πράους ανθρώπους, όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

Επιστροφή στο αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικός και φαίνεται για άλλη μια φορά. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί από τις 3 Σπετεμβρίου και την κακή του -ίσως και μοναδική μέσα στη σεζόν- εμφάνιση στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.

Εκεί γνώρισε το μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα για φέτος, χάνοντας με 1-0 με το γκολ του Αμπάντα. Στα υπόλοιπα 14 ματς μετράει 10 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Μάλιστα οι δύο εξ αυτών είναι στα προκριματικά με Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Χάιντουκ, συλλόγους που άφησε εκτός Ευρώπης στη συνέχεια.

Παράλληλα οι υπόλοιπες δύο προέρχονται στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη (0-0) και το 2-2 της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, ένα ματς που επί της ουσίας η νίκη… γλίστρησε μέσα από τα χέρια του στην τελευταία φάση.

Βέβαια, μετά τη διακοπή ακολουθούν τα… δύσκολα, μιας και από τα τέλη Οκτωβρίου ως και περίπου τα μέσα Νοεμβρίου έρχονται δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Αμπερντίν και οι σπουδαίες αναμετρήσεις στην Αθήνα με ΑΕΚ (30/10) και Ολυμπιακό (05/11).

Ένα πρόγραμμα «φωτιά», που όμως μπορεί να βάλει τις «βάσεις» ευρωπαϊκής πρόκρισης (και πρωτιάς στον όμιλό του) και φυσικά πρωταθλητισμού, που αποτελεί τον στόχο τον οποίο σίγουρα ο Λουτσέσκου θα ήθελε να διεκδικήσει…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο