fbpx

Αυτές είναι οι αήττητες ομάδες στην Ευρώπη

Αυτές είναι οι αήττητες ομάδες στην Ευρώπη

Η αγωνιστική δράση των συλλόγων σταματάει το προσεχές σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, καθώς επίκεινται οι προκριματικοί αγώνες για το Euro 2024 και ρίχνονται στη μάχη οι εθνικές ομάδες.

Λίγες είναι οι εκπλήξεις όσον αφορά στους πρωτοπόρους στα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, ωστόσο, κάποιες ομάδες ακόμα δεν έχουν πάρει την… πικρή γεύση της ήττας στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους. Ας δούμε ποιες είναι αυτές σε δέκα ευρωπαϊκές λίγκες.

Τα πρωτεία κατέχουν δυο ομάδες, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν καμία ήττα, αλλά μετρούν μόνο νίκες. Στην Ολλανδία είναι η Αϊντχόφεν με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και αναπόφευκτα είναι και η πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Το επιπλέον εντυπωσιακό στατιστικό είναι πως έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ, ενώ έχει πετύχει 27!

Την ίδια ακριβώς συγκομιδή έχει και η Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, καθώς μετά από 8 αγωνιστικές έχει το απόλυτο των νικών και προπορεύεται στην τουρκική Σούπερ Λίγκα.

Παραμένοντας στα ίδια πρωταθλήματα, η Άλκμααρ, που βρίσκεται στη 2η θέση πίσω από την Αϊντχόφεν, έχει 7 νίκες και 1 ισοπαλία, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτήν την πορεία.

Στην Τουρκία, η Γαλατασαράι ακολουθεί κατά πόδας την Φενέρ, επίσης με 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

Επτά νίκες και μια ισοπαλία έχει και η Σέλτικ στη Σκωτία και είναι πρώτη στη βαθμολογία, όπως και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Πορτογαλία, που είναι πρώτη πάνω από τη Μπενφίκα.

Στη Γερμανία, μετά από επτά αγωνιστικές η Λεβερκούζεν οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος χωρίς να έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα, με 6 νίκες και 1 ισοπαλία.

Διπλή παρουσία έχει η Αγγλία στον πίνακα τον αήττητων ομάδων. Τότεναμ και Άρσεναλ έχουν 6 νίκες και 2 ισοπαλίες σε οκτώ παιχνίδια και «συγκατοικούν» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το ολλανδικό είναι το ένα από τα τρία πρωταθλήματα με τις περισσότερες εκπροσώπους στη σχετική λίστα, καθώς μετά τις Αϊντχόφεν και Άλκμααρ, η Φέγενορντ είναι η τρίτη ομάδα που δεν έχει ηττηθεί ακόμα, με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Στην Ισπανία συμβαίνει το παράδοξο να μην είναι η πρωτοπόρος η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τη Μπαρτσελόνα, η οποία μετά από 9 αγωνιστικές έχει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες, ωστόσο, βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Χιρόνα.

Το γερμανικό, είναι το δεύτερο πρωτάθλημα με τρεις εκπροσώπους, αφού, μετά την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, οι Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ έχουν από 5 νίκες και 2 ισοπαλίες αμφότερες.

Όπως και στην Ισπανία, το ίδιο και στο Βέλγιο, η ομάδα που βρίσκεται στην 3 θέση είναι αυτή που δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα. Η Γάνδη έχει 5 νίκες και 5 ισοπαλίες, ωστόσο, βρίσκεται κάτω από τις Ουνιόν Σεν Σιλουάζ και Άντερλεχτ.

Μοναδική αήττητη ομάδα στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι η Νις, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Μονακό, με 4 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Τρίτη εκπρόσωπο έχει και η Τουρκία, καθώς η Χατάισπορ, που βρίσκεται στην 5η θέση, μετράει 3 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο