fbpx

Πορτογαλία: Ύμνοι Μαρτίνεθ για τον Μπρούνο Φερνάντες

Πορτογαλία

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες, υπήρξε βασικός παίκτης τόσο για τον σύλλογο όσο και για τη χώρα του για αρκετές περιόδους, με τον 29χρονο να μετράει πέντε γκολ και οκτώ ασίστ με την Εθνική Πορτογαλίας στα προκριματικά του Euro 2024, καθώς και άλλα τέσσερα γκολ για τη Γιουνάιτεντ, την τρέχουσα περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεντρικούς επιθετικούς χαφ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Φερνάντες χρησιμοποιήθηκε τακτικά σε διάφορες θέσεις, τόσο από τους προπονητές του συλλόγου όσο και από τις ιβηρικές Εθνικές ομάδες. Εκτός από το να παίζει ως «10άρι», ο Πορτογάλος σταρ έχει ξεκινήσει παιχνίδια ως προωθημένος, αλλά και περιστασιακά ως δεξιός επιθετικός για τη Γιουνάιτεντ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, χρησιμοποίησε τον Φερνάντες στα δεξιά της μεσαίας γραμμής τριών παικτών στη χθεσινή (16/10) εμφατική νίκη με 5-0 στην έδρα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με τον πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή να μετρά ένα γκολ και μια ασίστ στην ευρεία νίκη της ομάδας του.

Μιλώντας στην πορτογαλική αθλητική εφημερίδα Record πριν από αυτό το παιχνίδι, ο Μαρτίνεθ θέλησε να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να έχει ένας προπονητής και μια ομάδα παίκτες όπως ο Φερνάντες.

«Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας, ένας παίκτης που έχει επτά ασίστ (οκτώ με τη χθεσινή), ένας έξυπνος παίκτης, ο οποίος προσαρμόζεται στις ιδιότητες των συμπαικτών του και δίνει μεγάλη τακτική ευελιξία. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι όνειρο για τον προπονητή», εξήγησε το Βέλγος τεχνικός.

«Καταλαβαίνει την ιδέα του παιχνιδιού και έχει υψηλό επίπεδο εκτέλεσης. Τεχνικά έχει ένα όραμα για το παιχνίδι που πιστεύω ότι είναι εξαιρετικής ποιότητας και μου αρέσει πολύ η δουλειά του. Είναι προσαρμοσμένος σε πολλές θέσεις, δίνει δομή, δίνει ισορροπία, είναι βασικός για εμάς».

Ο Φερνάντες θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League αυτό το σαββατοκύριακο, για τον αγώνα στο «Μπράμαλ Λέιν» εναντίον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο