fbpx

Πρώτη ήττα για την Εθνική U21, επικράτηση της Πορτογαλίας με 2-0

Πρώτη ήττα για την Εθνική U21, επικράτηση της Πορτογαλίας με 2-0

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Euro U21 του 2025.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στη φάση των ομίλων για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που το πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στην ανώτερη Πορτογαλία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Ελλάδα, όταν στο 19’ ο Σοάρες έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κούτσια. Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Πορτογαλία, όταν ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο) βρήκε κενό χώρο, έδωσε στον προωθημένο Ροντρίγκο Γκόμες και εκείνος με ένα πολύ δυνατό σουτ σημείωσε το 1-0 στο 26ο λεπτό.

Στο 2ο ημίχρονο, η Εθνική προσπαθούσε να βρει την ισοφάριση κυρίως με αντεπιθέσεις. Ο Κονσεϊσάο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς στο 50’ είχε δοκάρι, ενώ στο 73’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τείκό 2-0 για την Πορτογαλία.

Έτσι, μετά από τέσσερις αγώνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου της με 5 βαθμούς, πίσω από την Πορτογαλία (12β.), την Κροατία (7β.) και τα Νησιά Φερόε (7β.).

Πορτογαλία: Σάμιουελ Σοάρες, Ροντρίγκο Γκόμες, Τομάς Αραούχο, Ρενάτο Βέιγα, Ράφαελ Ροντρίγκες, Ζοάο Μάρκες (63′ Ματέους Φερνάντες), Βάσκο Σόουζα, Πάουλο Μπερνάρντο, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (78′ Ενρίκε Αραούχο), Φάμπιο Σίλβα (63′ Τιάγκο Τόμας)), Κάρλος Μπόργες.

Ελλάδα: Τζολάκης, Κίτσος, Κωστή, Κωνσταντόπουλος, Τουρκοχωρίτης (46′ Κοσίδης), Ζουγλής (61′ Δαρέλας), Μεταξάς, Κουρφαλίδης, Κρυπαράκος, Κούτσιας (61′ Νιάρχος), Σουρλής (84΄Μπελεβώνης).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο