fbpx

Με το βλέμμα στον Αλεξανδρόπουλο

Με το βλέμμα στον Αλεξανδρόπουλο

Από τα οκτώ του χρόνια φορούσε πράσινα ανελλιπώς, είχε στο στήθος του το Τριφύλλι και το όνομα του ήταν σε όλα τα κλιμάκια των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, όμως έφτασε η ώρα να παίξει ως αντίπαλος του.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, έκανε το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έξι μέρες πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Ο 17χρονος τότε ποδοσφαιριστής, άφησε καλές εντυπώσεις στην ομάδα του, η οποία μάλιστα τον επιβράβευσε με ανανέωση συμβολαίου.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, η απόδοσή του ανέβαινε και μαζί και οι απαιτήσεις. Στα 20 του χρόνια είχε καταφέρει να είναι βασικός στον Παναθηναϊκό και μάλιστα να πάρει και ένα κύπελλο Ελλάδας.

Τα επιτεύγματα του με τον Παναθηναϊκό δεν πέρασαν απαρατήρητα από ομάδες του εξωτερικού που ήθελαν να κάνουν δικό τους τον παίκτη, ειδικά την στιγμή που έβλεπαν πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπολόγιζε στον νεαρό άσο.

Έτσι το καλοκαίρι του 2022, η Βερόνα χτύπησε την πόρτα του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Έλληνα άσου, ωστόσο βρήκε «τοίχο» σε δύο προτάσεις που έκανε (3 και 3.5 εκατομμύρια ευρώ).

Κάπου εκεί βρέθηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία ήθελε τον νεαρό ποδοσφαιριστή και έδωσε στον Παναθηναϊκό 4.5 εκατομμύρια ευρώ. Οι «πράσινοι» είπαν το ναι και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έφυγε έχοντας 77 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασίστ και πολλά όνειρα.

Ωστόσο η νέα του ομάδα φάνηκε πως δεν τον «μετρούσε» αρκετά και μετά από 13 συμμετοχές, αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό.

Έτσι ο Έλληνας διεθνής, από το καταπράσινο δωμάτιο, βρέθηκε στα ερυθρόλευκα αφού, αποφάσισε να πει το «ναι» και να πιάσει λιμάνι.

Την Κυριακή (22/10, 19:30), ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, θα παίξει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και μάλιστα με την φανέλα του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο θα είναι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, παρότι μπήκε σε μια λίστα που έχουν ακολουθήσει και άλλοι παίκτες στο παρελθόν, είτε με αυτή την σειρά είτε με αντίθετο δρομολόγιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο