fbpx

La Liga-11η αγωνιστική: Clasico σε νέο… σκηνικό

La Liga

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης «Λουίς Κομπανίς», στο λόφο Μοντζουίκ, θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (28/10, 17:15 ώρα Ελλάδας) το 15ο γήπεδο που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και για την La Liga.

Μπαρτσελονα και Ρεάλ συγκρούονται στο πρώτο “clasico” της φετινής χρονιάς, στην προσωρινή έδρα των «μπλαουγκράνα», που αγωνίζονται φέτος στο Ολυμπιακό Στάδιο λόγω των εργασιών ανακατασκευής του «Καμπ Νου». Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί την περίοδο 2020-21 στη Μαδρίτη, όταν η Ρεάλ προχωρούσε την ανακατασκευή του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και έδινε τα παιχνίδια της στο γήπεδο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», στις προπονητικές εγκαταστάσεις της, δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπονταν θεατές τότε, λόγω της πανδημίας.

Η «μητέρα των μαχών» βρίσκει τις δύο ομάδες σε απόσταση μόλις ενός βαθμού, με τους «μερένγκες» να προπορεύονται στην κατάταξη, ισόβαθμοι με την εκπληκτική Τζιρόνα, και τους Καταλανούς να βρίσκονται στο -1, ενώ αμφότερες έχουν πετύχει το απόλυτο στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του Champions League. Η αλήθεια είναι ότι οι Μαδριλένοι έχουν αφήσει καλύτερες εντυπώσεις ως τώρα, βοηθούμενοι από το τρομερό ξεκίνημα του νεοαποκτηθέντος Τζουντ Μπέλιγχαμ, αλλά προέρχονται από «στραβοπάτημα» στη Σεβίλη, ενώ στο πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς, στο τοπικό ντέρμπι με την Ατλέτικο τον περασμένο μήνα, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχασε μάλλον εύκολα, προκαλώντας… υποψίες για έλειμμα προσωπικότητας, μετά την αποχώρηση βασικών και έμπειρων στελεχών τα τελευταία χρόνια. Ρόλο, βέβαια, παίζουν και οι μόνιμες απουσίες των χειρουργημένων Κουρτουά και Μιλιτάο.

Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της La Liga μετά από δέκα αγωνιστικές, αλλά την ίδια στιγμή μετράει τρεις ισοπαλίες απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους (Χετάφε, Μαγιόρκα, Γρανάδα) και κάποιες ακόμη οριακές νίκες. Οι πρωταθλητές δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους, έχουν όμως τη δικαιολογία των πολλών και σημαντικών απουσιών, καθώς οι τραυματισμοί τους ταλαιπωρούν από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Τσάβι θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να μάθει τη διαθεσιμότητα των Λεβαντόφσκι, Πέδρι και Ντε Γιονγκ, με τους Κουντέ και Σέρτζι Ρομπέρτο να είναι σίγουρα εκτός, αλλά τον Ραφίνια να επιστρέφει.

Σημειώνεται πως και οι δύο προπονητές «τρόμαξαν» στα τελευταία ματς του Champions League, βλέποντας τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και τον Ζοάο Φέλιξ να αποχωρούν τραυματίες, πιθανότατα όμως και οι δύο παίκτες θα είναι παρόντες στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου. Το αποτέλεσμα του “clasico” ενδιαφέρει και την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία βρίσκεται στο -3 από την κορυφή -με ένα παιχνίδι λιγότερο όμως- και φιλοξενεί την Κυριακή (29/10) την Αλαβές.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της La Liga:

Τζιρόνα-Θέλτα 1-0

Αλμερία-Λας Πάλμας 28/10
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 28/10
Μαγιόρκα-Χετάφε 28/10
Κάντιθ-Σεβίλη 28/10
Μπέτις-Οσασούνα 29/10
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ 29/10
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια 29/10
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλαβές 29/10
Γρανάδα-Βιγιαρεάλ 30/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

Τζιρόνα 28
Ρεάλ Μαδρίτης 25
Μπαρτσελόνα 24
Ατλέτικο Μαδρίτης 22 -9αγ.
Σοσιεδάδ 18
Αθλέτικ Μπιλμπάο 17
Ράγιο Βαγεκάνο 16
Βαλένθια 14
Μπέτις 14
Οσασούνα 13
Χετάφε 11
Λας Πάλμας 11
Σεβίλλη 9 -9αγ.
Βιγιαρεάλ 9
Αλαβές 9
Κάντιθ 9
Μαγιόρκα 8
Θέλτα 6
Γρανάδα 6
Αλμερία 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο