fbpx

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0: Εκανε επίδειξη δύναμης, φιλοδώρησε με πεντάρα τα «λιοντάρια» και παραμένει μόνος πρώτος (vid)

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στην Λεωφόρο, σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον Πανσερραϊκό (5-0) και παρέμεινε μόνος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας 1. Το τριφύλλι είχε σε μεγάλη βραδιά τους Σλοβένους ποδοσφαιριστές του, ενώ εκτός από τα πέντε γκολ, είχε και τρία δοκάρια!

Οι πράσινοι είχαν έξι αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με την Ρεν. Οι Σένκεφελντ, Μπέρναρντ, Αράο, Μλαντένοβιτς και Παλάσιος διατήρησαν την θέση τους, ενώ βασικοί ήταν και οι Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Βιλένα, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Εξαιρετική πάσα του Ρούμπεν Πέρεθ, που βρήκε τον Σπόραρ, ο οποίος κινήθηκε ανάμεσα από τα δύο στόπερ του Πανσερραϊκού, κατέβασε την μπάλα και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 1-0.

Στο 8’ απείλησαν τα «λιοντάρια». Ο Αλεξιτς σούταρε με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 10’ έγινε το 2-0. Ο Παλάσιος έκανε την κίνηση από δεξιά και έβγαλε παράλληλη μπαλιά προς τον Βέρμπιτς, ο Δεληγιαννίδης προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή βρήκε και την πλάτη του Χόβαν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας τους.

Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με τον Αλεξιτς, το σουτ του οποίου αυτή τη φορά ήταν άστοχο.

Στο 25’ ο Βιλένα τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με τον Τομάς και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς. Αντικαταστάτης του ήταν ο φορμαρισμένος Τσέριν.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να φορτσάρει έφτασε στο 3-0 στο 43’. Ο Μπέργκστερμ ανέτρεψε τον Σπόραρ, ο οποίος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Αποβολή και δοκάρια

Για τον Πανσερραϊκό όλα πήγαιναν στραβά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ουεντραόγκο. Ο Βέρμπιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να «καταλήγει» στο οριζόντιο δοκάρι του Χόβαν και στην συνεχεία αυτή έσκασε πάνω στη γραμμή. Λίγο πριν από την εκτέλεση του φάουλ υπήρξε μια λογομαχία ανάμεσα στον Μλαντένοβιτς και τον Αράο με τον Σέρβο να είναι πάνω από τη μπάλα μαζί με τον Βέρμπιτς για το ποιος θα εκτελέσει το φάουλ. Το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε και τους δύο ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο.

Ο Βέρμπιτς δύο λεπτά αργότερα είχε και δεύτερο δοκάρι.

Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, γύρισε στον Βραζιλιάνο ο οποίος έδωσε πάσα στον Βέρμπιτς που έπιασε δυνατό σουτ με τη μπάλα να χτυπάει και πάλι το οριζόντιο δοκάρι.

Τρίτο σλοβένικο γκολ

Στο 58’ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0. Ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή. Είδε την κίνηση του Τσέριν, του έδωσε την μπάλα και ο Σλοβένος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 59′ χάθηκε ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό! Ο Κώτσιρας έκανε λάθος γύρισμα, ο Χατζηστραβός έκλεψε την μπάλα και πέρασε τον Λοντίγκιν, βγήκε όμως πολύ πλάγια και το γύρισμά του πήγε παράλληλα στην γραμμή και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 67’ απείλησε ο Παλάσιος το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χοβάν.

Στο 69’ ο Παναθηναϊκός είχε και τρίτο δοκάρι με σουτ του Μαντσίνι, ενώ στο 73’ το σουτ του Μασαρίποφ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Πεντάρα

Το 5-0 έγινε στο 77’. Ο Βαγιαννίδης έκανε την προσπάθεια και την παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο Μαντσίνι από αριστερά έκανε το σουτ νικώντας για πέμπτη φορά τον Χόβαν.

Στο 87’ ο Μαντσίνι σκόραρε για δεύτερη φορά, αλλά ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Γκολ: 1’, 43’ πεν. Σπόραρ, 10’ αυτ. Δεληγιαννίδης, 57’ Τσέριν, 77’ Μαντσίνι/

Διαιτητής: Φωτιάς: (Πέλλας)

Κόκκινη: Ουεντραόγκο 45′

Κίτρινες: Βέρμπιτς, Πέρεθ/ Χατζηστραβός, Μπέργκστερμ.

Δοκάρια: 45’+2, 45’+4’ Βέρμπιτς, 69’ Μαντσίνι

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (71’ Ζέκα), Αράο (46’ Γεντβάι), Ρούμπεν, Βιλένα (26’ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59’ Μαντσίνι), Σπόραρ.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Μορέιρα, Δεληγιαννίδης (84’ Μπαϊροβιτς), Στάικος (64’ Θυμιάνης), Ουεντραόγκο, Τομάς (63’ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (64’ Μασαρίποφ), Πηλέας, Άλεξιτς (78’ Μούργος).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο