fbpx

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Επίδειξη δύναμης από την Ένωση, ούτε υποψία φάσης οι φιλοξενούμενοι! (vids)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Επίδειξη δύναμης από την Ένωση, ούτε υποψία φάσης οι φιλοξενούμενοι! (vids)

Η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 του ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του Πινέδα και Ελίασον και έδειξε σε όλους γιατί πήρε πέρυσι το νταμπλ! Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους φιλοξενούμενους και με αυτή τη νίκη πήγε στο -2 από τον πρώτο Παναθηναϊκό, ενώ άφησε στο -3 τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο ισοβαθμούσε πριν το ματς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να πιέσουν ψηλά. Η πρώτη επιθετική στιγμή ήρθε στο 11′ για τους γηπεδούχους, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Σιντιμπέ ήταν χλιαρό.

Στην επόμενη φάση μετά από κλέψιμο του Μοχαμάντι, ο Ελίασον έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Πόνσε με γυριστή κεφαλιά -νικώντας κατά κράτος τον Νάσμπεργκ- έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η… πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 17′, με τον Πινέδα να σκοράρει για 2ο σερί ματς και να ανοίγει το σκορ. Ύστερα από γέμισμα του Κοτάρσκι από ελεύθερο, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά από τον Μεϊτέ στη σέντρα και η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο. Ο Έλληνας χαφ είδε την ανισορροπία στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και με υπέροχο τσίμπημα βρήκε τον Πινέδα που σκόραρε με κεφαλιά-«ψαράκι» (1-0).




Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά και από το 26′ μέχρι το 32′ είδαν κίτρινη κάρτα οι Ζίβκοβιτς, Μπάμπα και Σιμάνσκι. Στο 38′ βρέθηκε στο έδαφος, προσωρινά, με θέμα στον αστράγαλο ο Πέτρος Μάνταλος που… έφτιαξε το 1-0 για τον Πινέδα.

Στο 40′ η ΑΕΚ έχασε και άλλη ευκαιρία. Έγινε σέντρα του Ελίασον από δεξιά (τον οποίο βρήκε με τρομερή βαθιά μπαλιά ο Μάνταλος), με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ελίασον

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Σάστρε να παίρνει τη θέση του Βιεϊρίνια και την ΑΕΚ να χάνει νέα ευκαιρία δύο 48′. Σε εκείνο το σημείο έγινε φάση διαρκείας για την Ένωση, ωστόσο δεν ήταν καλά τα σουτ από το όριο της περιοχής του ΠΑΟΚ, από Σιμάνσκι και Ελίασον.

Στο 52′ ο Ελίασον ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Οντόεφ, δεν δόθηκε κάτι και στο 54′ ο επιθετικός της ΑΕΚ πήρε… εκδίκηση κάνοντας το 2-0. Έγινε πρέσινγκ από την ΑΕΚ, κλέψιμο του Πόνσε, με τον Σιμάνσκι να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και βρήκε τον Ελίασον που πλάσαρε ψύχραιμα από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή.




Στο δεύτερο μέρος πάντως ο ρυθμός έπεσε με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 65′ ένα σουτ του Τσούμπερ κατέληξε άουτ. Την ίδια τύχη είχε στο 82’ σουτ του Γαλανόπουλου.

Γκολ: 17’ Πινέδα, 54’ Ελίασον

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα / Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Σάστρε, Τόμας, Τάισον

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (82’ Πισάρο), Γιόνσον (64’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82’ Αμραμπατ), Μάνταλος (64’ Τσούμπερ), Πόνσε (82’ Γκατσίνοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (59’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο