fbpx

ΗΠΑ: Η μεγάλη πρόκληση της Μέγκαν Ραπίνο

Μέγκαν Ραπίνο

Η Μέγκαν Ραπίνο απολαμβάνει τις τελευταίες στιγμές της εντυπωσιακής καριέρας της, καθώς αύριο (5/11) θα παίξει με την OL Reign στον ημιτελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος γυναικών (NWSL), που θα διεξαχθεί στο Σαν Ντιέγκο με αντίπαλο την τοπική Wave.

Σε περίπτωση πρόκρισης της ομάδας της, η διάσημη Αμερικανίδα θα «κρεμάσει τα παπούτσια της» στον τελικό του NWSL, που θα γίνει στην ίδια πόλη, στις 11 Νοεμβρίου.

Στα 38 χρόνια της ζωής της, η Ραπίνο φθάνει στο τέλος της η καριέρα της, αφού «αποχαιρέτησε» την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά από 203 συμμετοχές και 63 γκολ.

Η OL Reign, που προκρίθηκε στα πλέι οφ χάρη στα δύο γκολ της εμβληματικής επιθετικού της στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, εξασφάλισε την συμμετοχή της στον ημιτελικό, επικρατώντας της Angel City FC από το Λος Άντζελες, πριν από δύο εβδομάδες.

Η αποστολή της Ραπίνο και των συμπαικτριών της είναι δύσκολο απέναντι στο Σαν Ντιέγκο, την καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου του NWSL, που προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό.

Από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του αυριανού αγώνα, θα είναι και η άτυπη «μονομαχία» της Ραπίνο με την έτερη κορυφαία παίκτρια των ΗΠΑ, την Αλεξ Μόργκαν, με την οποία έπαιξαν μαζί σε τέσσερα (!) Παγκόσμια Κύπελλα και θριάμβευσαν το 2015 και το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ραπίνο δεν έχει κατακτήσει ποτέ το NWSL, μια διοργάνωση που θεσμοθετήθηκε το 2013, καθώς μετρά δύο χαμένους τελικούς (2014 και 2015).

Τα τελευταία χρόνια, η Ραπίνο την «φωνή» των συναθλητριών της, τόσο σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, όσο και σε ζητήματα ισότητας και ισονομίας, μεταξύ των δύο φύλων.

Η διάσημη Αμερικανίδα παίκτρια, μίλησε για όλα αυτά στις 31 Ιουλίου 2023, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα με την Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2023.

«Νομίζω ότι όσον αφορά εμένα, πάντα προσπαθούσα να παίζω το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Πάντα προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα που έχουμε, και αυτή η πλατφόρμα δημιουργήθηκε πολύ πριν λθω εδώ και συνεχίσαμε να κτίζουμε επάνω της, για να αναπτύξουμε το παιχνίδι, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να χρησιμοποιήσουμε τις φωνές μας για να υποστηρίξουμε περισσότερα πράγματα», σχολίασε με νόημα η κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» του 2019 και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ως επαγγελματίες αθλήτριες γνωρίζουμε τις αδικίες, τουλάχιστον αυτές που έχουμε νιώσει. Κι έτσι νομίζω, ότι είναι εύκολο για εμάς να είμαστε σύμμαχοι σε άλλους τομείς. Νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματική, η πιο σημαντική κληρονομιά αυτής της ομάδας. Και μετά, φυσικά, μπορέσαμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, το οποίο ήταν να το συνδυάσουμε με απίστευτη επιτυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά για όλους, αλλά ξέρω ότι εγώ, θα αφήσω αυτό το άθλημα έχοντας πάρει ό,τι μπορούσα από αυτό. Απήλαυσα την κάθε στιγμή, πανηγύρισα, πάλεψα και τα έδωσα όλα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο