fbpx

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Πάρτι «δικεφάλου» στο Φάληρο, διέσυρε τους Πειραιώτες (vid)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4: Πάρτι «δικεφάλου» στο Φάληρο, διέσυρε τους Πειραιώτες (vid)

Μετά την ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο αντέδρασε αλλά ξέσπασε στην 10η αγωνιστική της Super League στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου έστησε μια μοναδική παράσταση και τον διέσυρε με 4-2 κι ενώ είχε προηγηθεί με 4-0!

Το ντέρμπι στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις καθώς οι δύο ομάδες αλληλοεξοντώθηκαν με το τρομερό πρέσινγκ που άσκησαν η μια στην άλλη. Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 23’ όταν ο Ποντένσε από πολύ κοντά και με τον Κοτάρσκι πεσμένο, δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και ο γκολκίπερ του «δικεφάλου» έσωσε την εστία του. Δύο λεπτά μετά ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει σημαντική ευκαιρία με τον Κουλιεράκη αμαρκάριστο να σουτάρει μέσα από την περιοχή ψηλά άουτ. Όμως στο 39’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Ζίφκοβιτς σούταρε αμέσως, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενστικτωδώς αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1 του «δικεφάλου».

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι κι έκλεισε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη (48’).

Όμως σε μια ξαφνική αντεπίθεση του, ο ΠΑΟΚ στο 56’ έκανε και το 0-2 με πέναλτι του Τόμας που το κέρδισε μετά από μαρκάρισμα του Πορόζο. Φάση που ξεκίνησε και πάλι από μπαλιά του Μπάμπα στον σκόρερ.

Δύο λεπτά μετά από μπαλιά του Καμαρά ο Ελ Κααμπί με προβολή πέτυχε γκολ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Όμως η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν τραγική και την έκανε ακόμη χειρότερη ο Μαρτίνεθ με την επιλογή του (ακατανόητη) να ρίξει τον Σολμπάκεν στη θέση του Κίνι ως αριστερό μπακ! Και στο επόμενο λεπτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ κι έκανε το 0-3 (66’) με τον Τόμας (τον έχασε ο… Σολμπάκεν) από παράλληλο γύρισμα του Μουργκ, «παγώνοντας» για τα καλά το φαληρικό γήπεδο…

Ο «δικέφαλος» έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον αποδιοργανωμένο Ολυμπιακό και στο 78’ από πάσα του Μουργκ ο Κωνσταντέλιας ξεπέρασε τον Πασχαλάκη, πάτησε με τακουνάκι στον Οζντόεφ που εύκολα έγραψε και το 0-4.

Το μόνο που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν να μειώσουν στο φινάλε σε 2-4, με έξοχο σουτ του Φορτούνη στο 86’ και κεφαλιά του Μασούρα στο 90’+8’ από ασίστ του Φορτούνη (ο μόνος που αποθεώθηκε) που ξεπέρασε έτσι, στην πρώτη θέση των ασίστ στην ιστορία του Ολυμπιακού τον Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς (99 έναντι 98)…

Ο Γερμανός Ντάνιελ Σλάγκερ «κιτρίνισε» τους Εσε, Ρέτσο, Τόμας, Καμαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Κίνι (65’ Σολμπάκεν), Έσε (82’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46’ Μασούρας), Ποντένσε (72’ Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (72’ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (89’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89’ Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (89’ Τζήμας), Τάισον (73’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (82’ Ντεσπόντοφ).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο