fbpx

ΑΕΚ – Μαρσέιγ 0-2: Πικρή ήττα, χάνεται η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ (video)

ΑΕΚ – Μαρσέιγ 0-2: Πικρή ήττα, χάνεται η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ (video)

Η ΑΕΚ ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Μαρσέιγ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και απομακρύνεται ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Ένωση είχε ευκαιρίες στην Opap Arena για να φτάσει στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε με την πίκρα της ήττας. H γαλλική ομάδα πέτυχε γκολ στο 25’ κι αυτό ήταν αρκετό για να κατακτήσει το «τρίποντο» που την ανέβασε στην πρώτη θέση του 2ο ομίλου, ωστόσο στο 93’ ο Σαρ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Στο 13′ ο Μάνταλος έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Λιβάι έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή από πλάγια, σούταρε, αλλά το μόνο κέρδος για τον Δικέφαλο ήταν ένα κόρνερ.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία

Στο 16’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Σε μία κόντρα ο αμαρκάριστος Βιτίνια δεν μπόρεσε να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κοντογκμπιά έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Το σκορ άνοιξε στο 25’. Ο Κλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Αθανασιάδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπεμπά με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Γκατούζο αφιέρωσαν όλοι μαζί το γκολ στον Βαλεντίν Ρονζιέ.

Στο 30’ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιντιμπέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μουκουντί τη δεύτερη, αλλά ο Λόπες μπλόκαρε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Αμραμπατ σέντραρε, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Μαρσέιγ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 31’ ο Κορέα τροφοδότησε τον Βιτίνια, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βίντα και έφυγε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κλος, ο Μπεμπά πήρε και πάλι την κεφαλιά, όμως αυτή τη φορά ο Αθανάσιάδης με δύσκολη επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 38’ ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πήδηξε πολύ ψηλά πάνω στον Κλος και προσγειώθηκε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο, χτυπώντας στο κεφάλι. Το ιατρικό επιτελείο του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και τελικά μπόρεσε να συνεχίσει.

Στο 41’ ο Κοντογκμπιά δοκίμασε ένα δύσκολο σουτ από μακριά χωρίς να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη.

Στο 44’ ο Γκατσίνοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από λάθος των αμυντικών της Μαρσέιγ, σούταρε έξω από την περιοχή, χωρίς να βρει στόχο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα κέρδισε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ήταν άστοχος.

Κοντά στην ισοφάριση

Η Ενωση έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 51’. Ο Αμραμπάτ σέντραρε, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε από κοντά στην κεφαλιά, όμως ο Λόπες «έσβησε» τον κίνδυνο.

Στο 55’ ήταν η σειρά του Γκατσίνοβιτς να απειλήσει, αλλά ο Λόπες αντέδρασε και πάλι σωστά.

Μεγάλη επέμβαση

Στο 60’ σουτ του Βερετού δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 62’ πραγματοποίησε μία μεγάλη επέμβαση. Ο Βερετού έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Βιτίνια βρέθηκε αμαρκάριστος, σούταρε και ο Ελληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε τον κίνδυνο με το ένα χέρι.

Τρεις αλλαγές

Στο 63’ ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε ως αλλαγή τους Αραούχο, Τσούμπερ, Πόνσε σε μία κίνηση του για να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα. Στο 68’ ο Μάνταλος πέρασε την μπάλα στον Αμραμπατ, αυτός σούταρε με καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, όμως ο Μπεμπά έβαλε το σώμα του και το κέρδος για την ΑΕΚ ήταν ένα κόρνερ.

Δοκάρι

Στο 80’ η Μαρσέιγ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ. Ο Βιτίνια σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 89’ ο Τσούμπερ έπιασε δυνατή κεφαλιά και ο Λόπες έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 91’ απείλησε ο Αραούχο, χωρίς να μπορέσει να στείλει κι αυτός την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 93’ η Μαρσέιγ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σαρ, μετά από ασίστ του Βερετού, σφραγίζοντας το «τρίποντο» της νίκης.

Γκολ: / 25’ Μπεμπά, 93’ Σαρ

Διαιτητής: Γκλεν Νίνμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Πόνσε / Βιτίνια

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81’ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63’ Αραούχο), Άμραμπατ (76’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63’ Τσούμπερ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63’ Πόνσε).

Μαρσέιγ: Λόπες, Κλος (95’ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Εντιαγέ (86’ Μουρίγιο), Βερετού (95
’ Ζιγκό), Κοντογκμπιά, Χαρίτ (95’ Σογκλό), Κορέα (59’ Ισμαϊλα Σαρ), Βιτίνια.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο