fbpx

Προκριματικά Euro 2024: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο της η Ιταλία, η Σλοβενία έστειλε το Καζακστάν πάνω στην Ελλάδα

Προκριματικά Euro 2024: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο της η Ιταλία, η Σλοβενία έστειλε το Καζακστάν πάνω στην Ελλάδα

Αρκετές ήταν οι ομάδες που έπαιζαν για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 απόψε, με την Ιταλία, την Τσεχία και τη Σλοβενία να πανηγυρίζουν στο τέλος.

Στον 3ο όμιλο, η Ουκρανία αντιμετώπισε σαν γηπεδούχος στο Λεβερκούζεν την Ιταλία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης χρειαζόταν έναν βαθμό για να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης, όπως και έγινε. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και παρά την ισοβαθμία, η «σκουάντρα ατζούρα» κατέκτησε τη δεύτερη θέση του ομίλου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε και το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Αγγλία και Βόρεια Μακεδονία, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ, ωστόσο, να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Μπάρδι στο 41’ και για τους Άγγλους ισοφάρισε ο Κέιν στο 59’.

3ος όμιλος

Ουκρανία-Ιταλία 0-0

Β. Μακεδονία-Αγγλία 1-1

Ρεπό: Μάλτα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 8 αγώνες)

1. Αγγλία 20 –Προκρίθηκε στα τελικά–

2. Ιταλία 14 –Προκρίθηκε στα τελικά–

3. Ουκρανία 14

4. Β. Μακεδονία 8

5. Μάλτα 0

Τη νίκη με 3-0 πήρε η Τσεχία κόντρα στη Μολδαβία στον 5ο όμιλο και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση και μαζί την πρόκριση. Στον ίδιο όμιλο, η Αλβανία, που είχε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τα Νησιά Φερόε, τερματίζοντας όμως πρώτη.

5ος όμιλος

Τσεχία-Μολδαβία 3-0

Αλβανία-Νησιά Φερόε 0-0

Ρεπό: Πολωνία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 8 αγώνες)

1. Αλβανία 15 –Προκρίθηκε στα τελικά–

2. Τσεχία 15 –Προκρίθηκε στα τελικά–

3. Πολωνία 11

4. Μολδαβία 10

5. Νησιά Φερόε 2

Μεγάλη «μάχη» υπήρχε και στον 8ο όμιλο, με τη Σλοβενία να υποδέχεται το Καζακστάν και τις δυο ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη θέση στην τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος, καθώς πήραν τη νίκη με 2-1 χάρις στα γκολ των Σέσκο (41’) και Βέρμπιτς (86’). Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 48’ ο Οράζοφ.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το Καζακστάν θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας για τα ημιτελικά των πλέι-οφ της διοργάνωσης.

8ος όμιλος

Β. Ιρλανδία-Δανία 2-0

Σλοβενία-Καζακστάν 2-1

Σαν Μαρίνο-Φινλανδία 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 10 αγώνες)

1. Δανία 22 –Προκρίθηκε στα τελικά–

2. Σλοβενία 22 –Προκρίθηκε στα τελικά–

3. Καζακστάν 18

4. Φινλανδία 18

5. Β. Ιρλανδία 9

6. Σαν Μαρίνο 0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο