fbpx

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Πανάξιος βαθμός κόντρα στην υπερδύναμη, βλέπει Euro 2024 μέσω των μπαράζ (video)

Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Πανάξιος βαθμός κόντρα στην υπερδύναμη, βλέπει Euro 2024 μέσω των μπαράζ (video)

Η Εθνική Ελλάδας κοίταξε στα μάτια την υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, την Γαλλία, στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Εuro 2024 παραχωρώντας στην Opap Arena ισοπαλία με σκορ 2-2.

Αυτοί ήταν και οι δύο πρώτοι (και τελευταίοι) βαθμοί που έχασαν στον όμιλο οι Γάλλοι, δείγμα της επιτυχίας της «γαλανόλευκης» που κατέκτησε πανάξια τον βαθμό.

Η Ομάδα μας έδειξε πως είναι έτοιμοι να πάει στα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέσω των μπαράζ του Μαρτίου με αντιπάλους το Καζακστάν και την Γεωργία ή το Λουξεμβούργο.

Το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά οι διεθνείς είχαν ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος και ανέτρεψαν το σε βάρος τους σκορ. Αυτό έφερε στο ματς από το πάγκο τον Εμπαπέ και τελικά η Γαλλία ισοφάρισε σε 2-2.

Στο πάγκο της Εθνικής μας καθόταν ο Τζεράρντ Νους, καθώς ο Γ. Πογέτ ήταν τιμωρημένος, και βασικό μέλημα του τεχνικού τιμ ήταν να μην δεχθεί γκολ και να χτυπήσει στην κόντρα. Το πρώτο 10λεπτο δεν είχε φάσεις, αλλά στην συνέχεια οι Γάλλοι έγιναν επικίνδυνοι.

Στο 11′ σέντρα-σουτ από τον Τέο Ερνάντες, ο Βλαχόδημος απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ντεμπελέ βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Ελληνας γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 15’ ο Γκριεζμάν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, σούταρε με δύναμη, όμως και πάλι ο Βλαχοδήμος αποσόβησε τον κίνδυνο με εντυπωσιακή επέμβαση.

Δοκάρι

Στο 20’ σουτ του Μπουχαλάκη, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 33’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Εξαιρετική μεταβίβαση του Φοφανά στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, ο Βλαχοδήμος δεν βγήκε, ο Χατζηδιάκος δεν αντέδρασε, ο Γκριεζμάν πλάσαρε με τη μία, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 40’ η «γαλανόλευκη» έφυγε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Ιωαννίδης προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος του και χάθηκε η ευκαιρία.

Μουανί

Το σκορ άνοιξε στο 42’. Ο Φοφανά τροφοδότησε τον Ζιρού, ο οποίος με τη μία έδωσε την μπάλα στον Κολό Μουανί κι αυτός από δύσκολη γωνία την έστειλε στην οροφή των διχτυών του Βλαχοδήμου για το 0-1. Με αυτό το σκορ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Η Γαλλία ήταν σαφώς καλύτερη, είχε την κατοχή μπάλας (63% με 37%) και περισσότερες τελικές, 7 έναντι 3.

Στο 53’ ο Ρέτσος τροφοδότησε τον Ιωαννίδη, αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ισοφάριση

Η Εθνική μας ισοφάρισε στο 56’ με τον αρχηγό της. Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα, ο Ιωαννίδης του την έστρωσε σε δεύτερο χρόνο, το σουτ βρήκε στα σώματα όπως και το πλασέ του Μπουχαλάκη. Ωστόσο, η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 1-1!

Προβάδισμα

Η «γαλανόλευκη» μέσα σε ένα πεντάλεπτο έφερε τούμπα το αποτέλεσμα. Στο 61’ ο Μπουχαλάκης τροφοδότησε τον ταχύτατο Γιαννούλη που από αριστερά ξέφυγε με όμορφη ντρίμπλα τον Κούντε, πάσαρε στον Ιωαννίδη που με τη μία έκανε το 2-1 για την Εθνική μας.

Ο Ντεσάμπ έφερε από τον πάγκο τον Εμπαπέ, αλλά και τους Κομάν, Κλος για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Κι αυτό συνέβη στο 74’. Ο Εμπαπέ πάσαρε στον Φοφανά κι αυτός με μία βολίδα νίκησε τον Βλαχοδήμο και ισοφάρισε σε 2-2.

Τρία δοκάρια

Στο 89’ η Γαλλία έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Κομάν έβγαλε παράλληλη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Ζέκα και χτύπησε και στα δοκάρια σε μία απίθανη φάση! Το VAR τσέκαρε τη φάση, αλλά η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή της εστίας του Βλαχοδήμου.

Η Γαλλία είχε κι άλλο δοκάρι με τον Εμπαπέ στο 95’. Το σουτ του 25χρονου σταρ απέκρουσε ο Βλαχοδήμος και το οριζόντιο δοκάρι…

Γκολ: 56’ Μπακασέτας, 61’ Ιωαννίδης / 42’ Κόλο Μουανί, 74’ Φοφανά

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Ρέτσος, Ιωαννίδης /Ντεμπελέ, Φοφανά, Γκριεζμάν

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85’ Σάλιακας), Γιαννούλης, Μπακασέτας (85’ Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (77’ Παυλίδης), Ιωαννίδης (77’ Ζέκα).

ΓΑΛΛΙΑ: Σαμπά, Κουντέ (64’ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85’ Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64’ Κομάν), Κολό Μουανί (64’ Εμπαπέ), Ζιρού (70’ Μ. Τουράμ).

**Η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει sold out για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και πάλι δεν ήταν κατάμεστη η OPAP Arena. Κι αυτό διότι, ήταν κλειστό και πάλι το κάτω πέταλο, όπως συνέβη και στο κρίσιμο ματς με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

**Στο γήπεδο ήταν και ο Στέφανος Τσιτσίπας.

**Στις 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ακόμα μία κλήρωση, η πιο σημαντική απ’ όλες. Στη Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο θα προκύψουν οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης του Euro 2024, παρότι θα υπάρχουν οι τρεις εκκρεμότητες των playoffs.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο