fbpx

Έκλεισε Ελιβέλτο η Καλαμάτα – Ο ρόλος του Καρυπίδη – Η αθέτηση της συμφωνίας του παίκτη με τα Χανιά και η ρήξη στις σχέσεις των δύο ομάδων

Καλαμάτα

Η ποιότητα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού (winger) της Αναγέννησης Καρδίτσας, Ελιβέλτο, είναι γνωστή. Ο ποδοσφαιριστής ήρθε στη χώρα μας τον περασμένο Γενάρη για λογαριασμό της Καρδίτσας και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στον βόρειο όμιλο της SL2. Για αυτό και μόλις έγινε γνωστό τον περασμένο μήνα ότι κατέθεσε προσφυγή κατά της ομάδας του, διεκδικώντας τα χρήματα που του οφείλονται, αρκετές ομάδες από την SL2 (Καλαμάτα, Χανιά, ΑΕΛ, Αιολικός κλπ.) έσπευσαν να τον κλείσουν για τον ερχόμενο Γενάρη όπου έτσι κι αλλιώς λήγει το συμβόλαιο του.

Καλαμάτα, Χανιά και ΑΕΛ “κονταροχτυπήθηκαν” με στόχο να αποσπάσουν τη θετική απάντηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, με τα Χανιά να είναι αυτά που φάνηκε να επικρατούν πριν περίπου 10 μέρες, προσφέροντας στον ποσοσφαιριστή ένα πολύ καλό συμβόλαιο 1,5 έτους και γενικά ένα ελκυστικό πλάνο. Ο παίκτης και ο ατζέντης του συμφώνησαν σε όλα με την κρητική ΠΑΕ, ετοιμάστηκαν τα συμβόλαια και κανονίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες (ημερομηνία άφιξης, αεροπορικό ειαιτήριο, εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, διαμονή κλπ.).

Και ενώ την περασμένη Πέμπτη, μετά και την εκδίκαση της προσφυγής του ποδοσφαιριστή 3 μέρες πριν, ήταν όλα έτοιμα για να πέσουν οι υπογραφές, τελευταία στιγμή η Καλαμάτα βλέποντας ότι χάνει τον παίκτη χρησιμοποίησε το μυστικό(;) “όπλο” που λέγεται Θόδωρος Καρυπίδης. Ο Πρόεδρος του Άρη, του οποίου η φιλική – και κατά πολλούς όχι μόνο – σχέση με τον ομόλογο του της Καλαμάτας, Γιώργο Πρασσά, είναι γνωστή, επικοινώνησε για λογαριασμό της “Μαύρης Θύελλας”, όπως έχει κάνει σε διάφορες περιπτώσεις από το καλοκαίρι και έπειτα εμφανιζόμενος ως “εκπρόσωπος” – και όχι μόνο – της ομάδας της Μεσσηνίας, με τον συντοπίτη και γνωστό του από τη Βέροια ατζέντη του παίκτη, Γιώργο Μεταξά, προκειμένου να χαλάσει η συμφωνία με τα Χανιά και ο παίκτης να υπογράψει με την Καλαμάτα. Δεν πτοήθηκε από την αρχική απάντηση του ατζέντη ότι υπάρχει προφορική συμφωνία και ηθική δέσμευση με τα Χανιά, προσφέροντας ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό που δελέασε τόσο τον ατζέντη όσο και τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος ζήτησε από τους Κρητικούς περισσότερα από τα συμφωνηθέντα χρήματα προκειμένου να υπογράψει, αθετώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμφωνία που είχε κάνει μαζί τους. Τα Χανιά δεν το δέχτηκαν, διέκοψαν κάθε επικοινωνία με παίκτη και ατζέντη, με συνέπεια την επόμενη μέρα ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός να συμφωνήσει τελικά με την Καλαμάτα και να αναμένεται στην Ελλάδα εντός της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Στα Χανιά είναι έξαλλοι τόσο με τον παίκτη όσο και τον ατζέντη του, των οποίων τη συμπεριφορά θεωρούν άκρως αντιεπαγγελματική αλλά και ανήθικη. Ειδικά με τον εκπρόσωπο του παίκτη είναι εξοργισμένοι, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που υπήρχε προφορική συμφωνία και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο δεν έπρεπε να επιτρέψει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή παρέμβαση.

Οι άνθρωποι των Χανίων είναι επίσης πολύ ενοχλημένοι από την τακτική αυτών της Καλαμάτας, με τους οποίους διατηρούσαν άριστες σχέσεις, θεωρώντας ότι δεν ήταν σωστό να επιμείνουν ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε ήδη συμφωνία με άλλη ομάδα και μάλιστα φιλική προς αυτούς. Μάλιστα η διοίκηση των Χανίων επικοινώνησε με αυτή της Καλαμάτας, ζητώντας τους να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση του παίκτη, στα πλαίσια της πολύ καλής σχέσης μεταξύ των δύο ΠΑΕ αλλά και του “fair play”, με τη διοίκηση της Καλαμάτας να επικαλείται άγνοια για την υπόθεση, κάτι το οποίο εκ των γεγονότων δεν ήταν δυνατόν να γίνει πιστευτό από τους ανθρώπους των Χανίων, οι οποίοι θεώρησαν τη στάση των “φίλων” τους ως μεγάλη εις βάρος τους κοροϊδία και απρέπεια.

Μένει να φανεί αν αυτό το περιστατικό θα επηρεάσει μεσομακροπρόθεσμα τη σχέση των δύο ομάδων και γενικότερα τις “συμμαχίες” και τους συσχετισμούς στο νότιο όμιλο της SL2, όπου Χανιά, Καλαμάτα, Athens Kallithea και ενδεχομένως και Ιωνικός αναμένεται να μονομαχήσουν μέχρι το τέλος, μέσω της σύνθετης από κάθε άποψη διαδικασίας των play-offs (ειδικά στην προκειμένη περίπτωση όπου οι 5 πρώτες ομάδες θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία με τους μισούς – άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία στον “θαυμαστό” κόσμο της SL2 – βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια), για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην SL1.

Σε κάθε περίπτωση η Καλαμάτα, η οποία δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και είναι ήδη 6 βαθμούς πίσω από τα Χανιά που βρίσκονται στην 1η θέση, ενισχύεται σημαντικά με έναν από τους καλύτερους πλάγιους επιθετικούς της κατηγορίας, ενώ οι Κρητικοί θα πρέπει να στραφούν αλλού προκειμένου να ενισχύσουν τη μεσοεπιθετική γραμμή τους.

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο