fbpx

Απλήρωτες παραμένουν παίκτριες που μετείχαν στο Μουντιάλ Γυναικών

Μουντιάλ Γυναικών 2023

Περίπου το 20% των ποδοσφαιριστριών που συμμετείχαν στο Μουντιάλ Γυναικών 2023, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Ωκεανία (Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία), δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα που δικαιούνται για την παρουσία τους.

Πριν από το τουρνουά η FIFA εγγυήθηκε τα χρηματικά έπαθλα στις αθλήτριες, τα οποία θα διανέμονταν μέσω των συμμετεχουσών ομοσπονδιών. Τα ποσά προ φόρων κυμαίνονταν από 30.000 δολάρια ανά παίκτρια για τη συμμετοχή στην ομαδική φάση έως 270.000 δολάρια ανά αθλήτρια, για όσες ανήκαν στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά.

Έξι από τις 32 συμμετέχουσες ομοσπονδίες, ωστόσο, δεν έχουν μεταβιβάσει ακόμη το χρηματικό έπαθλο που έστειλε η FIFA στις ποδοσφαιρίστριες, για λόγους που έχουν να κάνουν με θέματα φορολογικής φύσης. Ωστόσο, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών/ποδοσφαιριστριών (FIFPRO) παραμένει πεπεισμένο ότι όλες οι παίκτριες θα λάβουν τελικά τα χρήματα που δικαιούνται.

«Η FIFA δεσμεύεται, όσο κι εμείς, να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτριες θα λάβουν αυτές τις πληρωμές», δήλωσε η Σάρα Γκριγκόριους, διευθύντρια πολιτικής και στρατηγικών σχέσεων της FIFPRO για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο