fbpx

Τα σενάρια πρόκρισης για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Τα σενάρια πρόκρισης για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Τα σενάρια πρόκρισης για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό: Αρκετά κρίσιμη είναι πλέον η 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League για τις ελληνικές ομάδες!

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια μετά τους ομίλους.

Μια βραδιά η οποία μπορεί να φέρει και… μαθηματικές συνέχειες. Τουλάχιστον για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, με την υπόθεση για τον Παναθηναϊκό να παραμένει «μπερδεμένη», καθώς Βιγιαρεάλ και Μακάμπι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Τα σενάρια πρόκρισης για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Μπερδεμένος ο όμιλος του Παναθηναϊκού λόγω Χάιφα

Στον Παναθηναϊκό τίποτα δεν τελειώνει από σήμερα, μιας και το ματς της Βιγιαρεάλ και της Μακάμπι εξακολουθεί να κρατάει στον «αέρα» τον όμιλο!

Πάντως, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να έχει μια πιο καλή εικόνα για το που πατάει, αναλόγως το αποτέλεσμα που θα πετύχει στην Ισπανία και την έκβαση του άλλου αγώνα του ομίλου.

Εάν οι «πράσινοι» δεν χάσουν απόψε, τότε θα έχουν το πάνω χέρι κόντρα στη Βιγιαρεάλ, σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Εάν ωστόσο ηττηθεί, τότε οι ελπίδες για συνέχεια στο Europa League θα σβήσουν οριστικά.

Εάν η Ρεν φέρει έστω και την ισοπαλία κόντρα στη Μακάμπι απόψε, τότε το «τριφύλλι» δεν θα έχει μαθηματικές ελπίδες για πρωτιά στον όμιλο, ενώ εάν ο Παναθηναϊκός φέρει απόψε καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ισραηλινούς, τότε θα του κάνει και η ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο του Conference League.

Τι θέλει η ΑΕΚ για να συνεχίσει Ευρώπη

Όσον αφορά την Ένωση με νίκη της επί της Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια και παράλληλα ένα χειρότερο αποτέλεσμα του Άγιαξ στη Μασσαλία θα της εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη τον χειμώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ένωση θα έχει σίγουρο το εισιτήριο του Conference League και εάν της… κάτσουν τα αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική, τότε θα έχει και τη δυνατότητα να συνεχίσει στο Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσθέσει στη βαθμολογία της απόψε το «τρίποντο» και ο Άγιαξ δεν καταφέρει να φύγει με το διπλό από τη Μασσαλία, τότε ακόμα και αν ηττηθεί στο Άμστερνταμ, θα συνεχίσει στο Europa League σε περίπτωση που η Μαρσέιγ επικρατήσει της Μπράιτον.

Πιο ξεκάθαρος ο δρόμος του Ολυμπιακού

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο…. απλά. Με καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπάτσκα Τόπολα, εξασφαλίζει την παρουσία του στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ του χειμώνα.

Εάν ωστόσο η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ηττηθεί από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, τότε θα χάσει οριστικά τις ελπίδες για συνέχεια στο Europa League, ενώ σε περίπτωση που την ίδια ώρα η Μπάτσκα δεν επικρατήσει της Γουέστ Χαμ, τότε στους Πειραιώτες θα «κάνει» και η ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο