fbpx

FIFA: Επένδυση για την ανάπτυξη του αθλήματος

FIFA

Η FIFA διέθεσε περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στις 211 ομοσπονδίες-μέλη της (MAs), στις έξι συνομοσπονδίες και στις διάφορες ζώνες ή περιφερειακές ομοσπονδίες και χρηματοδότησε περισσότερα από 1.600 συγκεκριμένα έργα με μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου κατά τα πρώτα επτά χρόνια του FIFA Forward, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση για το πρόγραμμα.

Το FIFA Forward, το οποίο ιδρύθηκε το 2016 μετά την ανάληψη καθηκόντων του Τζιάνι Ινφαντίνο ως προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με ρητό στόχο να δώσει σε όλους και σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, έχει συμβάλει σημαντικά στις δραστηριότητες ανάπτυξης του ποδοσφαίρου από την έναρξή του.

«Δεσμευθήκαμε ότι τα έσοδα από το ποδόσφαιρο θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος του αθλήματός μας σε όλο τον κόσμο, για κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες και ήμασταν τόσο καλοί όσο ο λόγος μας», δήλωσε ο Ινφαντίνο.

«Η επένδυση στο ποδόσφαιρο είναι και δική μας ευθύνη και υποχρέωσή μας, και μέσω του FIFA Forward έχουμε τη δομή να το κάνουμε με βιώσιμο και διαφανή τρόπο. Το αποτέλεσμα ήταν επταπλάσια αύξηση των επενδύσεων από το 2016, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου στην οποία τα έσοδα της FIFA δεν έχουν καν διπλασιαστεί. Αυτό δείχνει ότι η χρηματοδότηση όχι μόνο παρέχεται σωστά, αλλά παρακολουθείται κι εφαρμόζεται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μακροπρόθεσμα».

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι το 80% της επένδυσης στα προγράμματα FIFA Forward 1.0 και 2.0 από το 2016 έως το 2022 –πάνω από 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ– έγινε απευθείας στις εθνικές ομοσπονδίες, τόσο για να συμβάλει ουσιαστικά στις λειτουργίες των δραστηριοτήτων ανάπτυξης του ποδοσφαίρου όσο και για να καταστεί δυνατή η επένδυση σε συγκεκριμένα έργα με μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ανάπτυξή του.

Η έκθεση αναλύει τις επενδύσεις μεταξύ 2016 και 2022 σε οκτώ κατηγορίες. Η διοίκηση και η διακυβέρνηση χρησιμοποίησαν 448,8 εκατομμύρια δολάρια ως τη μεγαλύτερη επενδυτική περιοχή στις 211 ομοσπονδίες, ακολουθούμενη από την υποδομή (415,2 εκατομμύρια).

Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν οδήγησαν σε όχι λιγότερα από 577 νέα γήπεδα και 208 νέες διοργανώσεις, παρέχοντας άμεσα σε περισσότερες από 300.000 γυναίκες και άνδρες σε όλο τον κόσμο νέες ευκαιρίες να παίξουν το παιχνίδι που αγαπούν.

«Μέσω του Προγράμματος Forward η FIFA συνεργάζεται καθημερινά με κάθε ομοσπονδία-μέλος για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και αυτή η συνεχής δραστηριότητα σε κάθε επίπεδο είναι που στηρίζει την επιτυχία του αθλήματός μας. Ο αντίκτυπος που βλέπουμε μέσω του Forward θα βοηθήσει να διαφυλαχθεί αυτή η επιτυχία για το μέλλον», πρόσθεσε ο προσωρινός γενικός γραμματέας της FIFA, Ματίας Γκράφστρεμ.

Από το 2023, το FIFA Forward 3.0 υπόσχεται να προσφέρει περισσότερες βελτιώσεις από ποτέ, με κάθε MA να δικαιούται να λάβει έως και 8 εκατομμύρια δολάρια ανά τετραετία, με πρόσθετη χρηματοδότηση διαθέσιμη για συνομοσπονδίες και περιφερειακές ενώσεις. Σύμφωνα με προηγούμενες επαναλήψεις του προγράμματος, η FIFA παρέχει επίσης εξειδικευμένη, τοπικά βασισμένη τεχνογνωσία και διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους ενισχυμένους ελέγχους εποπτείας της για μεγιστοποίηση του οφέλους από όλη τη χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο