fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Kαι πέμπτο τρόπαιο στο 2023 για τη Σίτι με… ντόρτια

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Kαι πέμπτο τρόπαιο στο 2023 για τη Σίτι με… ντόρτια

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μάντσεστερ Σίτι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων την Παρασκευή (22/12), σαρώνοντας με 4-0 τη Φλουμινένσε.

Έτσι, οι «πολίτες» πήραν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους κι έκλεισαν το 2023 με πέμπτη κούπα, αφού είχαν προηγηθεί η Premier League, το FA Cup, το Champions League και το ευρωπαϊκό Super Cup.

Στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ο Χούλιαν Άλβαρες άνοιξε το σκορ στα 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού, με τον Φόντεν στο 27′ να σoυτάρει, η μπάλα κόντραρε στον Νίνο και άλλαξε πορεία, για να προκύψει με αυτό το αυτογκόλ το 2-0 για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Στο 72′ ο Φόντεν με προβολή πέτυχε το 3-0 και ο θρίαμβος της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα ολοκληρώθηκε με το δεύτερο γκολ του Άλβαρες στο 88ο λεπτό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόλκερ, Ντίας, Στόουνς (75′ Γκβάρντιολ), Άκε (81′ Μπομπ), Ρόδρι (74′ Ακάντζι), Λιούις (61′ Κόβατσιτς), Μπερνάρντο, Γκρίλις, Φόντεν (81′ Νούνες), Άλβαρες,

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ: Φάμπιο, Ξαβιέρ, Νίνο (74′ Μαρλόν), Μέλο (61′ Μπαρμπόζα), Μαρσέλο (61′ Αλεξάντερ), Άντριου, Μαρτινέλι, Αρίας, Γκάνσο (60′ Λίμα), Κένο (46′ Κένεντι), Κάνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο