fbpx

ΑΕΚ – Βόλος 3-0: «Καθάρισε» ο… καυτός Λιβάι, εγγύηση ο Στάνκοβιτς (video)

ΑΕΚ – Βόλος 3-0: «Καθάρισε» ο… καυτός Λιβάι, εγγύηση ο Στάνκοβιτς (video)

Ο Λιβάι Γκαρσία είχε μεγάλα κέφια και οδήγησε την ΑΕΚ σε ευρεία νίκη με σκορ 3-0 επί του μαχητικού Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί ευκαιρίες για γκολ στην άδεια Opap Arena, αλλά τους σταμάτησε ο… ιπτάμενος Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Η Ενωση παρατάχθηκε αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με το ματς με τον Πανσερραϊκό, καθώς η διακοπή λειτούργησε υπέρ της επιστροφής των τραυματιών της. Από τις επιλογές του Αλμέιδα στην ενδεκάδα ξεχωρίζει ο Πήλιος που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός.

Στο ξεκίνημα του ματς οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει.

Η πρώτη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 29’. Μετά από προσωπική ενέργεια του Γκαρσία, ο Ελίασον γέμισε, βρήκε τον Γκατσίνοβιτς στη μικρή περιοχή, αλλά ο Σέρβος σε διπλό χρόνο εκτέλεσε με άσχημο τρόπο. Στο 31΄ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, βρήκε τον Πήλιο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον 23χρονο μπακ να πιάνει μονοκόμματο σουτ στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Λιβάι Γκαρσία

Στο 32’ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα στην περιοχή μετά από κάθετη του Γκατσίνοβιτς και όταν ελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα έπιασε το σουτ, νικώντας τον Κόστιτς για το 1-0. Αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που σκοράρει ο άσος της Ενωσης. Έχει πετύχει γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος και ένα με τον Άγιαξ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.

Στο 40’ ο Γκατσίνοβιτς σέντραρε, ο Λιβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο.




Διπλή ευκαιρία

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Βόλος έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση. Στο 43’ ο Ντέλετιτς σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Στάνκοβιτς να κρατάει ανέπαφη την εστία του με δύσκολη επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό o Ασλανίδης έπιασε δυνατή κεφαλιά με τον τερματοφύλακα να αποσοβεί και πάλι τον κίνδυνο.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και στο 44’ σουτ του Πινέδα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Πέναλτι

Στο 49’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τάχατου, μετά από τη χρήση του VAR. Στο 51’ το εκτέλεσε ο Λιβάι ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Στο 56’ η Ενωση είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όμως ο Τσούμπερ ήταν άστοχος.




Ιπτάμενος

Στο 58’ ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε νέα απίστευτη επέμβαση και πάλι μετά από κεφαλιά του Ασλανίδη.

Στο 62’ ήταν η σειρά του Κόστιτς για σπουδαία επέμβαση. Απέναντι του βρέθηκε ο Γκατσίνοβιτς που νικήθηκε από τον Σέρβο γκολκίπερ του Βόλου.

Πίεση

Η ΑΕΚ έψαχνε το τρίτο γκολ το οποίο ήρθε στο 73’. Ο Σιμάνσκι πέρασε κάθετη πάσα στον Αμραμπατ, αυτός νίκησε στο σπριντ τον Σιέλη και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (3-0).

Στο 84’ ο Πινέδα έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.




Γκολ: 32’, 51’ πεν. Λιβάι Γκαρσία, 74’ Αμραμπατ

Διαιτητής: Κ. Περράκης

Κίτρινες: Σιμάνκσι, Ρότα / Αλχο, Κόμπα, Ασλανίδης, Μύγας, Ντέλετιτς

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (76’ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, (76’ Γιόνσον) Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (63’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (76’ Πόνσε).

Βόλος: Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70’ Λούνα), Άλχο (39’ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70’ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70’ Μεταξάς), Μωραΐτης (83’ Καραγιάννης).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο