fbpx

Μπαλτάκος στη Βουλή: «Αν τιμωρηθεί ομάδα από τη ΔΕΑΒ, η FIFA θα μας αποβάλει, θα γίνουμε Ινδία»

Μπαλτάκος στη Βουλή: «Αν τιμωρηθεί ομάδα από τη ΔΕΑΒ, η FIFA θα μας αποβάλει, θα γίνουμε Ινδία»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, κατά την ομιλία του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας εξέφρασε την αντίθεση του στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την επιβολή ποινών στις ΠΑΕ από τη ΔΕΑΒ και για τις διατάξεις για τους συνδέσμους φιλάθλων. Ο έμπειρος νομικός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι « ο νομοθέτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι οι σύνδεσμοι εξαρτημένοι από τις ΠΑΕ, αλλά οι ΠΑΕ εξαρτημένες από τους συνδέσμους και όσο πιο πολύ τιμωρούνται οι ΠΑΕ με αντικειμενική ευθύνη για πράξεις των συνδέσμων τόσο περισσότερο οι σύνδεσμοι ενισχύονται. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί η οπαδική βία, μέσω τιμωρίας των ομάδων και μάλιστα, με αντικειμενική ευθύνη». 

Στον Μπαλτάκο τέθηκαν ερωτήσεις από βουλευτές και στις απαντήσεις του είπε πως είναι επιφυλακτικός για το αν, με την ψήφιση του  νομοσχεδίου, θα περιοριστούν ή θα κλείσουν σύνδεσμοι φιλάθλων. Επιπλέον είπε  ότι οι σύνδεσμοι είναι σωματεία και από το Σύνταγμα ένα σωματείο δεν μπορεί να καταργηθεί, προβλέποντας ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα εκπέσει στο διοικητικό εφετείο. 

Από την πλευρά του ο Γ. Βρούτσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΠΟ είπε:  «Κάνετε λάθος. Εμείς αναγνωρίζουμε μία λέσχη μόνο που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που λέτε με αυτό που θα συμβεί. Από εδώ και πέρα θα ξέρουμε ότι κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μία λέσχη».

Σε ότι αφορά στην επιβολή ποινών από την ΔΕΑΒ, σε ομάδες για επεισόδια στα γήπεδα ο Μπαλτάκος τόνισε: «Υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Σε πρώτο βαθμό ο αθλητικός δικαστής της Super League 1 και σε δεύτερο από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA οι μόνες ποινές που αναγνωρίζει για ομάδες είναι οι ποινές που επιβάλλονται από την Εθνική Ομοσπονδία κάθε χώρας. Αν επιβληθεί ποινή σε ομάδα, δηλαδή, κεκλεισμένων των θυρών ή κάτι άλλο από φορέα που δεν ανήκει στην Ομοσπονδία, ακόμα και αν η Ομοσπονδία συμφωνήσει, η FIFA θα τιμωρήσει την Ομοσπονδία, θα την αποβάλει, όπως έκανε πρόσφατα με την Ινδία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο