fbpx

Στα σκαριά νέα ποινή στον Κούγια

Στα σκαριά νέα ποινή στον Κούγια

Οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ είχαν σήμερα το πρωί σύσκεψη για το πώς μπορεί να επιβληθεί ποινή στον Αλέξη Κούγια για την συμπεριφορά του προς το πρόσωπο μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Ποινή που να του απαγορεύει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια να μην του επιτρέπεται να κάνει δηλώσεις για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΠΟ ανέφερε ότι «επεισόδιο προκάλεσε στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ…».

Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ». Στην Ομοσπονδία εκτιμούν πως σύμφωνα με διάταξη του Κώδικα Δεοντολογίας (άρθρο 25 παρ. στον Κούγια μπορεί να επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης «συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες».

Αναλυτικά στο άρθρο 25 του ΚΔ αναφέρεται:

«1.Τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ, όλες οι ενώσεις, οι ΠΑΕ και τα σωματεία, τους, τα μέλη των διοικήσεων τους ή/και οι εν τοις πράγμασι ασκούντες διοίκηση σε αυτά, οι αξιωματούχοι αυτών και οι αξιωματούχοι αγώνα όπως ορίζονται στην έννοια των όρων, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι διαμεσολαβητές αγώνων και ποδοσφαιριστών έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται με το Καταστατικό, τους Κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ.

2. Η τυχόν παράβαση ή μη συμμόρφωση των παραπάνω νομικών και φυσικών προσώπων με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων ποδοσφαιρικών οργάνων, σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, καθώς και οποιαδήποτε εκ μέρους τους ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των ως άνω, τιμωρείται από το κατά οικείο δικαιοδοτικό όργανο με την απαραίτητη προϋπόθεση της προηγούμενης κλήσης σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία.

Οι παραβάτες των ως άνω περιπτώσεων τιμωρούνται με χρηματική ποινή από πεντακόσια (500) ευρώ έως χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ για τις ΠΑΕ και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτές και από πεντακόσια (500) ευρώ έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτά. Επιπλέον, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης, το οικείο δικαστικό όργανο μπορεί να επιβάλει σωρευτικά:

(i) απαγόρευση εισόδου στον εν γένει χώρο του γηπέδου τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες, και

(ii) Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες».

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο