fbpx

Κ. Καπετάνος σε Βρούτση: «Δεν θα αυτοκτονήσω γιατί σκέφτομαι τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου»

Κ. Καπετάνος σε Βρούτση: «Δεν θα αυτοκτονήσω γιατί σκέφτομαι τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου»

Δύο βετεράνοι ποδοσφαιριστές ο Κώστας Καπετάνος και ο Μπλέτσας έστειλαν επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από ομάδες.

Ο Καπετάνος γράφει στον αν. υπουργό: «Είμαι ο Κώστας Καπετάνος, πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε πολλές ομάδες.

Πιθανόν να έχετε πληροφορηθεί ότι λίγο πριν από τις γιορτές ένα φαντ μου πήρε την πρώτη κατοικία μου με αποτέλεσμα η οικογένεια μου με δύο ανήλικα παιδιά να ζει στο σπίτι των γονιών μου.

Έχασα το σπίτι μου για χρέος στεγαστικού δανείου μόλις 90.000€ το οποίο θα είχα ξεχρεώσει άνετα, αν οι αποφάσεις που έχω βγάλει κατά του Άρη είχαν εκτελεστεί από την ΕΠΟ, γιατί θα είχα πάρει τουλάχιστον 300.000€.

Δυστυχώς η ΕΠΟ και οι επιτροπές της με διάφορα τρικ και νομικές ντρίμπλες βολεύουν τις ομάδες και καταστρέφουν τους ποδοσφαιριστές.

Δεν πρόκειται να αυτοκτονήσω σαν τον συμπαίκτη μου Τσουμάνη επειδή τον άφησε απλήρωτο ο Άρης, γιατί δεν θέλω να αφήσω απροστάτευτους την γυναίκα και τα παιδιά μου.

Πιστεύω οτι είναι στο χέρι σας να μας βοηθήσετε χωρίς να καταστρέψετε τις ομάδες που ούτε εγώ θέλω. Είναι κρίμα να τους δίνετε λεφτά από το στοίχημα και να φαίνεται οτι το κράτος ενδιαφέρεται μόνο για τους παράγοντες και να αδιαφορεί για τους παίκτες».

«Τεράστια προβλήματα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Μπλέτσας στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ, Λέγομαι Βασίλης Μπλέτσας και είμαι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχασε τα λεφτά του πριν 19 χρόνια από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, παρότι οι επιτροπές μου επιδίκασαν 100.000€.

Δυστυχώς οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, πότε με τα ΤΑΠ, πότε με τα άρθρα 44, πότε με τις αλλαγές ΑΦΜ, πότε με το άρθρο 111 του Νόμου Κοντονή και πότε με τους παράνομους κανονισμούς της ΕΠΟ, παρά τις προσπάθειες μου δεν μου επέτρεψαν να πάρω τα δεδουλευμένα μου.

Το χειρότερο για μένα όμως ήταν η αντιμετώπιση μου από τον ΠΣΑΠ, στον οποίο ήμουν ενεργό μέλος για 20 χρόνια, όταν το 2007 που η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον νόμο υπέρ των πρώην ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ και του Άρη, χωρίς λόγο η τότε διοίκησή άφησε έξω από την λίστα εμένα και περίπου άλλους 10 συμπαίκτες μου, παρότι γνώριζαν τις αποφάσεις μου, ενώ και ο δικηγόρος μας τους είχε καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει τεράστια οικογενειακά και βιοποριστικά προβλήματα, γιατί χάνοντας αυτά τα χρήματα δεν μπόρεσα να καλύψω βασικές υποχρεώσεις.

Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να διορθωθεί αυτή η αδικία με την δική σας πολιτική και νομοθετική παρέμβαση, είτε προσθέτοντας και εμένα στην ρύθμιση που σας ζητάει να επαναφέρετε ο ΠΣΑΠ, είτε με μία μικρή τροποποίηση του αθλητικού νόμου που θα αναγνωρίζει την νομιμότητα των αποφάσεων που εγώ και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι έχουμε κερδίσει στις επιτροπές της ΕΠΟ και πριν από την περίοδο 2016-2017 για να μπορούν να εκτελεστούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των ΠΑΕ.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείτε την υπόθεση με ανθρωπιά αλλά και για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αθλητές που είμαστε σε απόγνωση. Η οικογένειά μου και τα δύο παιδιά μου δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων . Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο