fbpx

Premier League: Θριαμβεύτρια Άρσεναλ στο ντέρμπι κορυφής με τη Λίβερπουλ (video)

Ο Σάκα πανηγυρίζει

Μεγάλη νίκη που τη διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή σημείωσε η Άρσεναλ, επικρατώντας με 3-1 της Λίβερπουλ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι Λονδρέζοι μείωσαν στους 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο αποψινή τους αντίπαλο και έκοψαν το νικηφόρο σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών τους στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ανωτερότητά τους μεταφράστηκε σε γρήγορο γκολ, όταν στο 14’ ο Χάβερτζ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Άλισον, έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ απέκρουσε. Ο Σάκα πήρε το… ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 1-0.

Οι «ρεντς» έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν, ωστόσο, έπειτα από μια κακή συνεννόηση στην άμυνα των «κανονιέρηδων» μεταξύ Σαλίμπα και Ράγια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Γκάμπριελ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ομάδα του Αρτέτα να έχει και πάλι την κατοχή και την πρωτοβουλία. Στο 67’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να… ανταποδώσουν το δώρο. Ο Φαν Ντάικ με τον Άλισον μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, ο Μαρτινέλι βρέθηκε στο σωστό σημείο και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 2-1 για τους Λονδρέζους.

Στο 90’ η Λίβερπουλ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κονατέ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δυο λεπτά και άφησε την ομάδα του παίκτη λιγότερο τη στιγμή που πίεζε για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευτήκαν στο έπακρο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 90+2’ ο Τροσάρ σημείωσε το τελικό 3-1, «σφραγίζοντας» την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του ματς

Τα αποτελέσματα:

Έβερτον-Τότεναμ 2-2

Mπράιτον-Κρίσταλ Πάλας 4-1

Μπέρνλι-Φούλαμ 2-2

Νιούκαστλ-Λούτον 4-4

Σέφιλντ Γιουν.-Άστον Βίλα 0-5

Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Τσέλσι-Γουλβς 2-4

Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 3-0

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 3-1

Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 05/02

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

Λίβερπουλ 51

Άρσεναλ 49

Μάντσεστερ Σίτι 46 -21αγ.

Άστον Βίλα 46

Τότεναμ 44

Μάντσεστερ Γ. 38

Γουέστ Χαμ 36

Μπράιτον 35

Νιούκαστλ 33

Γουλβς 32

Τσέλσι 31

Μπόρνμουθ 27 -22αγ.

Φούλαμ 26

Κρίσταλ Πάλας 24

Μπρέντφορντ 22 -21αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 21

Λούτον 20 -22αγ.

Έβερτον 19

Μπέρνλι 13

Σέφιλντ Γιουν. 10

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο