fbpx

Κάτι από Ελλάδα 2004: Η Ιορδανία στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου (video)

Κάτι από Ελλάδα 2004: Η Ιορδανία στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου (video)

Το παραμύθι της Ιορδανίας συνεχίζεται στα γήπεδα του Κατάρ, εκεί όπου πριν από λίγη ώρα η ομάδα από τη Μέση Ανατολή πέταξε εκτός το μεγάλο φαβορί Νότια Κορέα με 2-0 για τα ημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου.

Έτσι οι Ιορδανοί προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγαλύτερη διοργάνωση εθνικών ομάδων της Ασίας, ενώ ήδη μετρούσαν την πρώτη παρουσία τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Με κατοχή 70%-30% υπέρ της, η Ν. Κορέα του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφερε να μην πραγματοποιήσει ούτε ένα σουτ στην εστία, την ίδια ώρα που η Ιορδανία έγραψε 17 τελικές!

Το σκορ άνοιξε ο Αλ Ναϊμάτ στο 53’ από σπουδαία ασίστ του –γνωστότερου παίκτη της ομάδας- Μούσα Αλ Ταμάρι ο οποίος αγωνίζεται στη Μονπελιέ ενώ στο παρελθόν είχε τριετή θητεία στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Αλ Ταμάρι «κλείδωσε» την ιστορική πρόκριση για την ομάδα του Μαροκινού προπονητή, Χουσεΐν Αμουτά, γράφοντας το 2-0 στο 66’ με όμορφο σόλο και τελείωμα.

Πλέον η Ιορδανία θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό, όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Ιράν-Κατάρ (7/2, 17:00).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο