fbpx

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 2-0: Ο Χάαλαντ έδωσε συνέχεια στο σερί των «Πολιτών»

Η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον

Έλυσε… το γόρδιο δεσμό της Έβερτον η Μάντσεστερ Σίτι, που με δύο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ κατάφερε να της επιβληθεί, για την 24η αγωνιστική της Premier League. Έτσι οι «Πολίτες» έδωσαν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους (6), και ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή με 52 βαθμούς.

Όσους μετράει και η Λίβερπουλ που έχει για την ώρα ματς λιγότερο, ενώ από κοντά είναι και η Άρσεναλ, που επίσης είναι πίσω έναν αγώνα (49). Τα «ζαχαρωτά» παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού με 19 βαθμούς, και σίγουρα θα αναζητήσουν καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Αναφορικά με τον αγώνα, οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να “σπάσουν” την άμυνα της Έβερτον, με την ανάπαυλα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (0-0). Και στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά μέχρι τα μισά, με τη γκρίνια στις εξέδρες του Etihad να γίνεται πιο αισθητή, και η πίεση να μεταφέρεται στην πλευρά της Σίτι.

Στο 71ο λεπτό, μετά από μία σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων μετά από κόρνερ, ο Νορβηγός επιθετικός πήγε πρώτος στη μπάλα, και με ξερό σουτ έκανε το 1-0, “ξεκλειδώνοντας” την αντίπαλη άμυνα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο ίδιος στο 85ο λεπτό, μετά από ασίστ του Ντε Μπρόινε.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Άκε, Ακάντζι (57′ Γουόκερ), Ντοκού (87′ Γκρίλις), Ρόδρι, Άλβαρες (77′ Σίλβα), Νούνεζ (57′ Ντε Μπρόινε), Φόντεν, Χάαλαντ

Έβερτον: Πίκφορντ, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Γκόντφρεϊ (56′ Κόουλμαν), Μπράνθγουεϊτ, ΜακΝιλ (88′ Ντόμπιν), Χάρισον, Γιανγκ (78′ Ονάνα), Γκουέιγ (89′ Τσερμίτι), Γκάρνερ, Κάλβερτ-Λιούιν (78′ Μπέτο)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο