fbpx

Αποκλειστικό: Ο ιδρυτής του PAO Chicago στο Apexsports, μιλάει για το πράσινο Ιλινόις

Αποκλειστικό: Ο ιδρυτής του PAO Chicago στο Apexsports, μιλάει για το πράσινο Ιλινόις

Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Σικάγο (PAO Chicago) Διονύσης Χρονόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο Apexsports και τον Νίκο Ιωάννου και αποκάλυψε όλα όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

2019: Ο Δημήτρης και ο Διονύσης Χρονόπουλος (πατέρας και γιος), φανατικοί υποστηρικτές του Παναθηναϊκού αποφασίζουν να κάνουν πράξη τα όνειρα τους.

Ο Παναθηναϊκός Σικάγο παίρνει σάρκα και οστά και το Ιλινόις «πρασινίζει». Έκτοτε ξεκινά ένα ταξίδι που έχει μόνο ανοδική πορεία.

Η πρώτη ομάδα του Ιλινόις που μπαίνει στο πρωτάθλημα του NPLS, η συνεργασία με τον Τζιμπρίλ Σισέ, η είσοδος στα playoff και οι στόχοι της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του ιδρυτή του PAO Chicago

-Πως γεννήθηκε η ιδέα να ιδρυθεί ο Παναθηναικός Σικάγο ;

«Είμαι Παναθηναϊκός από κούνια. Και πάντα είχα τρέλα με το ποδόσφαιρο. Αντί να πάω κολέγιο στην Αμερική αποφάσισα να πάω και να κυνηγήσω το όνειρο μου• να γίνω ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα όταν ήμουν 18 χρονών.

Πήγα στρατό για να πάρω τα χαρτιά μου και να παίξω σαν Έλληνας και όχι ως ξένος. Μετά από 5 χρόνια ( Γ ‘Εθνική, Α’ Τοπικό Μεσσηνίας, Α’ Τοπικό Αρκαδίας, Α’ Τοπικό Κέρκυρας, Α’ Τοπικό Δυτική Αθήνας) αποφάσισα να γυρίσω στην Αμερική γιατί οικονομικά δεν υπήρχε μέλλον στης χαμηλές κατηγορίες στην Ελλάδα.

Το 2018 αρνήθηκα μια μεγάλη πρόταση να γίνω προπονητής τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό Σικάγου και τελικά πήρα την απόφαση να δημιουργήσω έναν Παναθηναϊκό στην Αμερική και από εκεί και πέρα άρχιζει η ιστορία μας».

-Πως ήταν ο πρώτος καιρός για μια νέα ομάδα, είχε αντίκρισμα από τον κόσμο;

«Κάθε αρχή και δύσκολη, ειδικά όταν το επίπεδο είναι ερασιτεχνικό. Επένδυσα σε ένα πολύ ιστορικό πρωτάθλημα (NPSL) που έχουν περάσει παρά πολλές ομάδες και τώρα είναι επαγγελματικές. Τότε (το 2021), δεν υπήρχε μια ομάδα από την περιοχή μας (Ιλινόις) στον όμιλο και ήταν παρά πολύ ωραίο για εμάς καθώς όλοι έμαθαν για τον Παναθηναϊκό μας».

-Έχει γίνει κάποια προσπάθεια πιθανόν για κάποιο φιλικό της ομάδας με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα;

«Φυσικά. Είχαμε κλείσει φιλικό με τον προπονητή του τότε (ΠΑΟ Β’), τον κύριο Σαριτς, αλλά υπήρχε καθυστέρηση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και δεν κατάφερε να γίνει ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι είτε φέτος, είτε του χρόνου θα οργανώσουμε ένα οικογενειακό φιλικό».

Το κεφάλαιο Σισέ

Λίγα λόγια για τον Τζιμπρίλ Σισέ και το πώς εξελίχθηκε η συνεργασία μεταξύ σας

«Ειλικρινά τα είχαμε βρει με τον Τζιμπρίλ. Πριν επενδύσω στην συμμετοχή στο NPSL γνώριζε το πλάνο της ομάδας μας και του άρεσε παρά πολύ το πρότζεκτ.

Ωστόσο δεν μπορούσε να φύγει από το αεροδρόμιο για Αμερική λόγω του ban που είχαν οι ευρωπαίοι τότε. Προσπαθήσαμε και τις άλλες χρονιές να σχεδιάσουμε κάτι αλλά ήταν δύσκολο. Ξέρετε τι μεγάλο όνομα είναι ο Σισέ, και τώρα ακολουθεί την μουσική σκηνή σαν DJ. Παραμένει σαν φίλος της ομάδας μας».

-Έρχονται εύκολα παίκτες στην ομάδα;

«Ναι, γιατί όχι; Έχουμε επενδύσει λεφτά σε πρωταθλήματα που έχουν ιστορία, έχουμε δικό μας λεωφορείο και είναι κάτι που δεν έχει καμία ομάδα στο Ιλινόις. Επίσης έχουμε βοηθήσει και πολλά παιδιά να γίνουν επαγγελματίες. Φέτος αποκτήθηκε ένας πρώην παίχτης μας στην Α Εθνική Ιρλανδίας».

-Έχετε μιλήσει στους παίκτες και στους φιλάθλους για τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα; Γνωρίζουν;

«Φυσικά. Δεν μου αρέσει να χάνω. Εκπροσωπούμε το μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Θέλω να μαθαίνω στους ξένους για το Παναθηναϊκό και την ιστορία του. Το ότι μας έχουν χορηγήσει ο Παναθηναϊκός το 2022 και το 2023 είναι κάτι το φανταστικό. Προσπαθώ να δώσω ένα κίνητρο στους παίχτες μας. Πάντα η σχέση με τον Παναθηναϊκό μας βοηθάει παρά πολύ σε όλο αυτό».

Η συμμετοχή στο NPSL και οι στόχοι της ομάδας

YouTube video

– Η συμμετοχή στο NPSL τι γεύση άφησε;

«Κοίταξε κάθε αρχή είναι δύσκολη όπως είπα και πριν. Δεν τα καταφέραμε να πάμε στα playoff την 2η σεζόν που παίξαμε στο NPSL.

Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι με 10 παιχνίδια το χρόνο που παίζαμε κάθε καλοκαίρι. Ωστόσο κάναμε παρά πολλά ταξίδια και κρατάμε την εμπειρία που ζήσαμε».

Υπάρχει αυτό που λέμε «φανατικό» κοινό;

«Υπάρχει. Έχουμε παρά πολλά άτομα στο Σικαγο που το αίμα τους είναι πράσινο»

Αυτή την στιγμή σε ποια κατηγορία αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός Σικάγο ;

Τώρα παίζουμε σε ένα άλλο πρωτάθλημα που λέγεται UPSL και λογίζεται ως Δ Εθνική. Η διαφορά με το NPSL ειναι μεγάλη. Παίζουμε σεζόν κάθε άνοιξη και φθινόπωρο (διπλά τα παιχνίδια).

Το προηγούμενο φθινόπωρο ήμασταν σε ισοβαθμία στην 1η θέση και για πρώτη φορά, περάσαμε τον πρώτο γύρο του πλέι-οφ. Ωστόσο χάσαμε στον δεύτερο γύρο. Ήμασταν μια νίκη μακριά από το να έχουμε αντίπαλο την Κ20 (MLS) Columbus Crew.

Το UPSL ειναι το μόνο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της χώρας που συνεργάζεται με την ομοσπονδία της Αμερικής. Πέρα από αυτό, 17 ομάδες Κ20 του MLS συμμετέχουν μαζί μας στο UPSL πρωτάθλημα. Κάτι που δείχνει μεγάλο μέλλον στο πρωτάθλημα UPSL.

YouTube video

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Ο στόχος της ομάδας μας είναι να πάρουμε το πρώτο τρόπαιο στηνιστορίας μας.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας DNA στα γήπεδα της Αμερικής και να φέρουμε χαρές στον κόσμο μας. Ένα DNA νικητή.

Εκτός γηπέδου ο στόχος μας είναι να δυναμώσουμε την σχέση μας με την ΠΑΕ και να τον εκπροσωπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε.

Το «ευχαριστώ» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον Γιάννη Αλαφούζο που στάθηκε δίπλα μας στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας μας. Δεν ηταν αναγκασμένος, αλλά ήθελε να μας βοηθήσει.

Την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μας που ζήσαμε αυτό το φθινόπωρο δεν θα γίνονταν χωρίς τον πρόεδρο. Εμείς τον στηρίζουμε μέχρι τέλους και ας μην αρέσει σε ένα μερίδιο κόσμου του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο