fbpx

«Αναβολή ολόκληρης της 23ης αγωνιστικής»

«Αναβολή ολόκληρης της 23ης αγωνιστικής»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει έντονη συζήτηση για αναβολή ολόκληρης της 23ης αγωνιστικής της Superleague.

Η Superleague όρισε έκτακτο Δ.Σ. για το μεσημέρι της Πέμπτης (15:45), για να συζητηθεί το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αναβολή του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό εξ αιτίας του αγώνα που έχουν οι Ερυθρόλευκοι το βράδυ της Πέμπτη με την Φερεντσβάρος, για τον ενδιάμεσο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Ένα ενδεχόμενο στο οποίο δεν είναι αρνητικοί ούτε οι Θεσσαλονικείς, όμως για να συμβεί απαιτείται η έγκριση από τα 2/3 επί των παρόνων στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού. Αυτό μεταφράζεται σε δέκα “ναι” από τις ΠΑΕ της Λίγκας.

Ωστόσο παίζεταιτις τελευταίες ώρες και η πρόταση για αναβολή όλης της 23ης αγωνιστικής.

Για την ακρίβεια, η πλευρά του Παναθηναϊκού είναι που έβαλε αυτή την προοπτική στο τραπέζι, θέτοντας δύο ενδεχόμενα: είτε να αναβληθεί και το σαββατιάτικο παιχνίδι των Πρασίνων με τη Λαμία, είτε ολόκληρη η αγωνιστική, για λόγους ισονομίας, καθώς σε μία εβδομάδα ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Στον Παναθηναϊκό δεν είναι αρνητικοί στην πρόταση του Ολυμπιακού, αρκεί να μη δημιουργούνται «συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού». Εάν αναβαλλόταν άλλωστε μόνο το ντέρμπι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ θα είχε μία εβδομάδα για να προετοιμαστεί, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να δώσει κι ένα παιχνίδι ενδιάμεσα.

Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο απαιτούνται επίσης δέκα ψήφοι και είναι ένα ακόμη ενδεχόμενο που έχει πέσει στο τραπέζι.

Εάν παρθεί τελικά μία τέτοια απόφαση, τότε η 23η αγωνιστική θα μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα, αφού δεν μπορεί να μπει μεσοβδόμαδα, καθώς και για τις 28 Φλεβάρη, έχει οριστεί ήδη μία εμβόλιμη.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ένα στοιχείο που μπορεί να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να περάσει έναν ακόμα γύρο και βρεθεί στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, είτε το πετύχει με δύο προκρίσεις ο Ολυμπιακός και βρεθεί κι εκείνος στους “8”.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν αναβολή για τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα, κάτι που φαντάζει βέβαιο ότι θα θελήσουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο