fbpx

Europa League: Νίκες για Σπόρτινγκ και Γαλατασαράι, ανοιχτοί λογαριασμοί για τις υπόλοιπες (videos)

Europa League: Νίκες για Σπόρτινγκ και Γαλατασαράι, ανοιχτοί λογαριασμοί για τις υπόλοιπες (videos)

Η Γαλατασαράι και η Σπόρτινγκ ήταν οι μόνες ομάδες που κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη στο πρώτο μέρος των αγώνων της φάσης των «32» του Europa League, ενώ στα άλλα δυο ματς άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις, καθώς επικράτησε με 3-1 και απέκτησε σαφές προβάδισμα για τον επαναληπτικό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Αμέντα στο 31’ και στο και στο 41’ ο Γκιόκερες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το το 0-2.

Ωστόσο, οι Ελβετοί απάντησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό και μείωσαν σε 1-2 με τον Ούγκρινιτς. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Πορτογάλοι «κλείδωσαν» η νίκη, καθώς ο Ινάσιο στο 48’ διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καμαρά στο 89’.




Μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις πήρε η Γαλατασαράι, η οποία επικράτησε της Σπάρτα Πράγας με 3-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19’ με τον Ντεμιρμπάι, με τον Πρεσιάδο να ισοφαρίζει στο 47’. Το αυτογκόλ του Κρέιτσι στο 61’ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην τουρκική ομάδα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Νέλσον.

Οι Τσέχοι δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 65’ ισοφάρισαν και πάλι με τον Κούχτα. Με δέκα παίκτες έμεινε και η Σπάρτα, καθώς στο 80’ ο Ρίνες είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το γεγονός και στο 90+1’ πήραν το σημαντικό τρίποντο με τον Ικάρντι να διαμορφώνει το τελικό 3-2.




Ισόπαλες με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μαρσέιγ, στην έδρα της πρώτης. Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 64’ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά η απάντηση ήταν άμεση, με τον Ματβιένκο να κάνει το 1-1 στο 68’. Οι Μασσαλοί πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 90’ με τον Ντιαγιέ και έφτασαν πολύ κοντά στο «διπλό», αλλά στο 90+3’ ο Εγκουινάλντο ισοφάρισε και πάλι, χαρίζοντας τον βαθμό στην ουκρανική ομάδα.




Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Φέγενορντ και Ρόμα, με το ματς να λήγει 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Παϊσάο, ενώ για τη Ρόμα ισοφάρισε ο Λουκάκου στο 67’.




Τα αποτελέσματα:

Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-1

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 3-2

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-2

Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Σπόρτινγκ Λισ.(Πορτογαλία) 1-3

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Τουλούζ (Γαλλία) 22:00

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 22:00

Μίλαν (Ιταλία)-Ρεν (Γαλλία) 22:00

Λανς (Γαλλία)-Φράιμπουργκ (Γερμανία) 22:00

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο