fbpx

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 6-5 πεν. (1-2 παρ.): Για 31η φορά στον τελικό του Κυπέλλου με κέρβερο Ντραγκόβσκι! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 6-5 πεν. (1-2 παρ.): Για 31η φορά στον τελικό του Κυπέλλου με κέρβερο Ντραγκόβσκι! (video)

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας το… κοκαλάκι της νυχτερίδας, μετά τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό, απέκλεισε και τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με τον ίδιο τρόπο, στα πέναλτι με 6-5 (1-2 στα 120’) στο «Απ. Νικολαίδης» και πήρε την πρόκριση  στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εκεί που θα περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού Αρη – Παναιτωλικού (6/3).

Ο ΠΑΟΚ που είχε ηττηθεί 1-0 στην Τούμπα, προηγήθηκε 1-0 στο 90λεπτο και 2-0 στην παράταση αλλά ο πρώην άσος του ο Λημνιός έσωσε τους «πράσινους» στη τελευταία φάση του ματς κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι εκεί που ο «δικέφαλος» είχε τέσσερις ευκαιρίες να πάρει την πρόκριση αλλά τον σταμάτησε ο εκπληκτικός Ντραγκόβσκι με τρεις αποκρούσεις!

 Ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε στη διάθεση του τους Πέρεθ, Αϊτόρ, ενώ το ζέσταμα έχασε τον Τσέριν που ένιωσε ενοχλήσεις και τον αντικατέστησε στην ενδεκάδα ο Βιλένα. Από την άλλη πλευρά, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε έξι αλλαγές στην 11άδα που ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό ενώ μόλις στο 3ο λεπτό υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή του Μιχαηλίδη που ένιωσε τράβηγμα και τη θέση του πήρε ο Κουλιεράκης.

Κάτω από τη δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς, ο ΠΑΟΚ που έψαχνε γκολ για να φέρει την υπόθεση πρόκριση  στα ίσια πήρε τον έλεγχο του ματς και στο 13’ έχασε καταπληκτική ευκαιρία με κεφαλιά –ψαράκι του Σβαμπ από το ύψος της μικρής περιοχής που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντραγκόβσκι. Στο 20’ νέα ευκαιρία του ΠΑΟΚ και πάλι με τον Σβαμπ που από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή σούταρε άτσαλα και πολύ άστοχα.

Το παιχνίδι είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες και διαμαρτυρίες σε κάθε φάουλ, πολλά λάθη, ενώ και η βροχή και ο αγωνιστικός χώρος έπαιξαν το ρόλο τους στο πρώτο 45λεπτο.

Στο ίδιο διάστημα οι «πράσινοι» με το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς ήταν πιο συντηρητικοί και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις κυρίως με τον Παλάσιος να αιφνιδιάσουν τον «δικέφαλο». Όπως στο 35’ που ο Παλάσιος έβγαλε μόνο τον Ιωαννίδη αλλά λίγο πλάγια και το πλασέ του έδιωξε ο Κοτάρσκι. Στο επόμενο λεπτό δυνατό σουτ του Μπακασέτα μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο 49’ έχασε νέα διπλή ευκαιρία με τους Τόμας και Κωνσταντέλια. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο, οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για το γκολ και το κατάφεραν στο 72’. Κλέψιμο Οτο από Μπερνάρ, η μπάλα στον Τάισον, αυτός έβγαλε στον Οτο που έκανε τη σέντρα και ο Ζίβκοβιτς με εναέριο γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα…




Οι «πράσινοι» αιφνιδιάστηκαν και ο «δικέφαλος» λίγο έλειψε στο 81’ να κάνει και το 0-2 αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε λίγο άουτ. Στο 86’ ο Οζντόεφ έχασε νέα καλή ευκαιρία, τη στιγμή που οι «πράσινοι» ψάχνονταν στον αγωνιστικό χώρο καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν στη περιοχή των φιλοξενούμενων, παρά το γεγονός ότι ο Τερίμ φόρτωσε την επίθεση του.

Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε και ο ημιτελικός πήγε στην παράταση. Εκεί οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο και όχι μόνο αυτό αλλά απέναντι στον ακίνδυνο Παναθηναϊκό έκαναν και το 0-2 στη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης (105’). Κόρνερ του Ντεσπόντοφ κεφαλιά ο Κεντζιόρα και σκορ πρόκρισης για τον «δικέφαλο» (0-2). Αυτή ήταν η 11η ασίστ του Βούλγαρου άσου σε όλες τις διοργανώσεις.




Στο β’ μέρος της παράτασης ο Τερίμ έπαιξε με τριάδα στην άμυνα κι έριξε στο πλάι του Σπόραρ και τον Γερεμέγεφ. Ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ που θα έστελνε το ματς στα πέναλτι και στο 108’ σουτ του Μπακασέτα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 115’ «πάγωσε» το γήπεδο καθώς σε εναέρια σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι των Μπάμπα και Βαγιαννίδη, ο πρώτος σωριάστηκε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και σήμανε συναγερμός. Οι γιατροί και οι παίκτες των δύο ομάδων έπεσαν πάνω στον παίκτη του ΠΑΟΚ και μετά από 3-4 λεπτά αγωνίας ο παίκτης φάνηκε να συνέρχεται και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο κατευθείαν σε νοσοκομείο μέσα στο ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων.

Ο ΠΑΟΚ που είχε κάνει και τις 6 αλλαγές συνέχισε για τα τελευταία έξι λεπτά με παίκτη λιγότερο με τους παίκτες του «τριφυλλιού» χωρίς καθαρό μυαλό να πηγαίνουν σε πολύ βιαστικές επιλογές. Στις καθυστερήσεις (126’) ο Μαντσίνι από άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία αλλά ο Κουλιεράκης με νέα κεφαλιά έσωσε το 1-2 και τα… πέναλτι, χαρίζοντας τη πρόκριση στον «δικέφαλο». Όμως στο 129’ στη τελευταία φάση του αγώνα ο Λημνιός από πάσα του Αράο με μονοκόμματο σουτ μείωσε σε 1-2 (δεν το πανηγύρισε κόντρα στην πρώην ομάδα του) και έστειλε το ματς στα πέναλτι.




Η σειρά των πέναλτι:

Σπόραρ  απόκρουση

Κουλιεράκης….. 0-1

Γερεμέγεφ…….. 1-1

Μουργκ………… 1-2

Μπακασέτας…. 2-2

Κεντζιόρα……….2-3

Κώτσιρας………. 3-3

Μεϊτέ……………. 3-4

Μλαντένοβιτς… 4-4

Ντεσπόντοφ  απόκρουση

Λημνιός…………. άουτ

Οζντόεφ………… απόκρουση

Μαντσίνι…………5-4

Μ. Αντόνιο………5-5

Αράο……………… δοκάρι

Οτο……………….. απόκρουση

Σένκεφελντ…….. 6-5

Σαμάτα……………άουτ

Ο Γερμανός διαιτητής, Ντάνιελ Ζίμπερτ «κιτρίνισε» τους Μπακασέτα, Τόμας, Μεϊτέ, Παλάσιος, Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (57’ Σένκεφελντ), Αράο, Ζέκα (75’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης,  Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Τάισον (74’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (110’ Μ. Αντόνιο), Τάισον, Τόμας (74’ Σαμάτα).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο