fbpx

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των “16” του Europa Conference League.

Ο σύλλογος της Μακάμπι ιδρύθηκε το 1906 και έκτοτε έχει πλούσια ιστορία και ισχυρή παράδοση επιτυχιών σε εγχώριο επίπεδο. Στο έμβλημα της κυριαρχούν το κίτρινο και το μπλε χρώμα. Φυσική της έδρα είναι το “Bloomfield Stadium”, χωρητικότητας 29.400 θέσεων.

Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη ιστορία σε εγχώριο επίπεδο, αφού έχει κατακτήσει 23 πρωταθλήματα, 24 State Cup, 8 Toto Cup, 7 Σούπε Καπ Ισραήλ και 2 Lilian Cup.

Το 2010, οι Ισραηλινοί προκάλεσαν ζημιά στους “ερυθρολεύκους” στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αφού τους απέκλεισαν με εκτός έδρας γκολ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την άφιξη στην Ελλάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η αντίπαλος των “ερυθρολεύκων” βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με μόλις έναν βαθμό προσανατολισμού από την Μακάμπι Χάιφα.

Έχει 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες στη “Ligat ha’Al”, σημειώνοντας 46 γκολ, ενώ έχει δεχτεί 19. Παρόλα αυτά, έχει πέσει από την κορυφή μόνο για μία αγωνιστική τη φετινή σεζόν. Οι δύο ήττες της προήλθαν από τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ οι πέντε άλλες απώλειες προήλθαν από αγώνες κατά της Μπνέι Ρεϊνέχ (1-1 και 2-2), της Χάποελ Χαντέρα (1-1), της Πέταχ Τίκβα (0-0) και της Μπνέι Σάκνιν (1-1).

Για να φτάσει ως τους “16” του Conference League, η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέκλεισε στα προκριματικά τις Πετροκούμπ, ΑΕΚ Λάρνακας και Τσέλιε, ενώ τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, αφήνοντας πίσω της τη Γάνδη, τη Ζόρια και την Μπρέινταμπλικ με 5 νίκες και 1 μόλις ήττα.

Προπονητής της είναι ο παλαίμαχος Ιρλανδός άσος Ρόμπι Κιν, ενώ μεγάλο όνομα της Μακάμπι είναι ο 36χρονος Ισραηλινός επιθετικός, Έραν Ζάχαβι, που επέστρεψε στον σύλλογο το καλοκαίρι του 2022, έχοντας προσελκύσει και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, και φέτος δεν σταματάει να σκοράρει. Στο πρωτάθλημα έχει έντεκα γκολ και στην Ευρώπη δέκα, ενώ έχει μοιράσει και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Από κοντά και ο Γκάμπι Κανιχόβσκι, ο υπεύθυνος για εννέα ασίστ και επτά γκολ.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο