fbpx

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (video)

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (video)

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη φάση των “16” του Conference League.

Η κροατική ομάδα είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό, όχι για τους καλύτερους λόγους. Οι μνήμες είναι ακόμα φρέσκες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν προηγούμενη ημέρα (7/8/2023) του αγώνα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ιδρύθηκε το 1911 και φέρει τα χρώματα μπλε και άσπρο. Αγωνίζεται στο “Μαξιμίρ”, ένα στάδιο με χωρητικότητα 35.000 θέσεων, στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει 24 πρωταθλήματα Κροατίας, με τα έξι από αυτά να είναι σερί. Επιπλέον, έχει κατακτήσει 16 Κύπελλα. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του κροατικού ποδοσφαίρου και συχνά λαμβάνει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Οι Κροάτες έχουν πλέον στον πάγκο τον Σεργκέι Γιακίροβιτς, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία από τον Ιγκόρ Μπίσκαν τον περασμένο Αύγουστο, μετά τον αποκλεισμό από την AEK.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε τη νίκη με σκορ 1-2. Στον επαναληπτικό αγώνα στην OPAP Arena, σε ένα θριαμβευτικό παιχνίδι με σκορ 2-2, ο Βίντα με ένα buzzer beater έστειλε τους κιτρινόμαυρους στον επόμενο γύρο.

Στη συνέχεια, αποκλείστηκε από τη Σπάρτα Πράγας στα playoffs του Europa League και κατέληξε στο Conference League σε όμιλο με Βικτόρια Πλζεν, Αστάνα και Μπάλκανι. Από εκεί προκρίθηκε στα playoffs των 16, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, πριν αντιμετωπίσει τη Μπέτις, την οποία απέκλεισε δύσκολα με συνολικό σκορ 2-1 (κερδίζοντας 1-0 στην Ισπανία και ισοπαλώντας 1-1 στην Κροατία).




Μετά από 23 αγώνες, βρίσκεται στην τρίτη θέση του κροατικού πρωταθλήματος, απέχοντας -6 βαθμούς από την κορυφή, με έναν αγώνα λιγότερο.

Το αστέρι της ομάδας και το επόμενο μεγάλο όνομα που πρόκειται να πωληθεί για πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ είναι ο Μάρτιν Μπατούρινα. Ο 21χρονος επιτελικός μέσος αποτελεί τον πνευματικό ηγέτη στο κέντρο της Ντίναμο και τον παίκτη που συνδέει τις γραμμές των Κροατών, μαζί με τον Γιόσιπ Μίσιτς. Αντίστοιχα, αν και με μικρότερη ποιότητα αλλά με ρόλο στο σκοράρισμα, βρίσκεται ο επιθετικός της ομάδας, Μπρούνο Πέτκοβιτς. Ο 24χρονος επιθετικός έχει σημειώσει 14 γκολ και έχει μοιράσει επτά ασίστ σε 27 παιχνίδια με την ομάδα του Ζάγκρεμπ, αποτελώντας τον πιο απειλητικό παίκτη στην γραμμή επίθεσης των Κροατών.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο