fbpx

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Λυτρωτής ο Ελ Κααμπί! (video)

Ο Ελ Κααμπί έδωσε τη λύση στον Ολυμπιακό

Μια πολύ δύσκολη και αγχωτική νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 με «ήρωα» τον Ελ Κααμπί στην 24η αγωνιστική της Super League κι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι των τριών πρώτων ανταγωνιστών του.

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον θρίαμβο στη Βουδαπέστη παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ, έχοντας στην αρχική 11άδα τους Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, Ιμπόρα, Καμπράλ και Ναβάρο.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη» (οι Πειραιώτες ξόφλησαν τη τιμωρία τους από τα επεισόδια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό) ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο μέρος απέναντι στον Αστέρα, που προσπαθούσε να κρατήσει με δυσκολία τους γηπεδούχους μακριά από τον Τσιφτσή. Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας αλλά βεβιασμένες τελικές αποφάσεις, πέτυχαν δύο γκολ με τον Ναβάρο που ακυρώθηκαν, το πρώτο στο 6’ γιατί ο Ισπανός ήταν οφσάιντ και το δεύτερο στο 43’ καθώς το γυριστό του επιθετικού του Ολυμπιακού βρήκε στο χέρι του Ιμπόρα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Αστέρας έκανε την εμφάνιση του στο ματς μετά το 40’ καθώς σε εκείνο το λεπτό έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη να σώζει την προβολή του Γιαμπλόνσκι και στο 45’ από γέμισμα του Ρεγκίς, πάλι ο Γιαμπλόνσκι αμαρκάριστος στο 2ο δοκάρι με σουτ στην κίνηση «πάγωσε» τους γηπεδούχους κι έδωσε προβάδισμα στους Αρκάδες (0-1).

Στο 2ο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τρεις αλλαγές για να τονώσει την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο δημιουργικός όσο ήταν αγχωμένος. Περισσότερο φλυαρούσε γύρω από την περιοχή ενώ τα πολλά κόρνερ που κέρδισε δεν τα εκμεταλλεύτηκε, αφού οι αμυντικοί του Αστέρα έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους. Η πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων έγινε στο 73’ με το σουτ του Ροντινέι που έσωσε ο Τσιφτσής, ενώ δύο λεπτά μετά, ακυρώθηκε και 3ο γκολ αυτή τη φορά του Ελ Κααμπί για οφσάιντ του σκόρερ. Τελικά στο 77’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι (μέσω VAR) σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Καρμόνα. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί και ισοφάρισε 1-1 (79’). Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν κι άλλο τον Αστέρα και στο 87’ από συνδυασμό των Ποντένσε και Ορτα ο Ελ Κααμπί και πάλι, στο 2ο δοκάρι από κοντά λύτρωσε τους Πειραιώτες (2-1) με το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Ο Βασίλης Φωτιάς «κιτρίνισε» τον Αλάγκμπε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν (46’ Βέζο), Ροντινέι, Ιμπόρα (57’ Ελ Κααμπί), Έσε (46’ Τσικίνιο), Όρτα, Καμπράλ (46’ Ποντένσε), Φορτούνης, Ναβάρο (79’ Γιόβετιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90’ Αλβαρες), Καρμόνα, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (70’ Γκος), Ζουγλής (70’ Παλάσιος), Ρεγκίς, Σίτο (59’ Καλτσάς), Μάντζης (59’ Μιριτέλο).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο