fbpx

Τουρκία – Ελλάδα 1-2: Φιλική νίκη στην Αττάλεια με γκολ της Σπυριδωνίδου

Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών

Η Ελλάδα, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να επικρατήσει με 2-1 της Τουρκίας σε ένα φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Arslan Zeki Emirhan της Αττάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Εθνική γυναικών πέτυχε το νικητήριο γκολ σε διάστημα που αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιρίστριες.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική είχε αρχικά τον έλεγχο του αγώνα, δέχθηκε ένα γκολ στο 12ο λεπτό από μια σέντρα της Ουράζ από τα δεξιά, η οποία είχε μια παράξενη τροχιά και κατέληξε στο πλάγιο δίχτυ της Νάση. Κατά τη διάρκεια, η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη στην κατοχή της μπάλας, ασκούσε πίεση, κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ, αλλά χωρίς να καταφέρει να φτάσει κοντά στο γκολ. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 49ο λεπτό, η Εθνική ισοφάρισε με μια εξαιρετική κοντινή κεφαλιά της Μαρίας Καπνίση, η οποία είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Η Ελληνίδα αμυντικός σκόραρε μετά από μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ της Σαρρή από τα δεξιά. Στο 69ο λεπτό, η Αγκιόζ απέκρουσε το πλασέ της Σπυριδωνίδου από τη μεγάλη περιοχή και στο 77ο λεπτό, το μακρινό σουτ της Σέκερ ανακοπές στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 85ο λεπτό, η Γεωργαντζή αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και η Εθνική ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Εθνική κατάφερε να βρει το γκολ νίκης στο 95ο λεπτό. Σε μια εξαιρετική επίδοση αντεπίθεσης, η Παπαδοπούλου βρήκε τη Σπυριδωνίδου, η οποία με πλασέ χάρισε τη νίκη στη “γαλανόλευκη”. Στο 97ο λεπτό, η Νάση έκοψε εντυπωσιακά την κεφαλιά της Καραμπουλούτ στη γωνία του γηπέδου. Συνολικά, η Εθνική έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που υποστηρίζει το δυναμικό παιχνίδι και προτιμά τις επαφές.

Η Ζωή Νάση και η Ιφιγένεια Γεωργατνζή, οι οποίες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με προβλήματα τραυματισμού θα υποβληθούν σε εξετάσεις στην Ελλάδα.

Οι συνθέσεις:

Τουρκία (Νέσλα Κιραγκάσι): Αγκιόζ, Χιζ, Όζεφ (70′ Κουρού), Τσιβελέκ, Τοπτσού (83′ Καράτας), Τσαλ, Αμπράχαμψον, Τούρκογλου (46′ Σέκερ), Τσιν (83′ Καραμπουλούτ), Κεσκίν (70′ Κερίμογλου), Ουράζ.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Νάση, Μήκτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου (62′ Γεωργίου), Σαρρή (78′ Μωραΐτου), Γιαννακά (46′ Σπυριδωνίδου), Χαμαλίδου (73′ Παπαδοπούλου), Κόγγουλη (73′ Γεωργαντζή), Πατερνά, Παλαμά, Γκούνη (46′ Καπνίση).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο