fbpx

Δικηγόρος Μπέου: «Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αποκάλεσε τον Κάκο «μαϊμού» και δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς»

Ο Μπέος στο ματς του Βόλου με την Κηφισιά

Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κατερίνα Βλαχάβα, τοποθετήθηκε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής του αγώνα μεταξύ Βόλου και Κηφισιάς για τη Super League, αλλά και για τη ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι, για την οποία τιμωρήθηκε με πρόστιμο από τη ΔΕΑΒ.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος του ισχυρού άνδρα της ομάδας της Μαγνησίας είπε πως και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης είχε χαρακτηρίσει «μαϊμού» τον διαιτητή, Τάσο Κάκο, και μάλιστα τρεις φορές σε τηλεοπτική εκπομπή, και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη στον ίδιο.

«Η λέξη μαϊμού στην ελληνική γλώσσα δεν έχει ρατσιστική χροιά. Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά.

Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριο Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο