fbpx

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Οι αλλαγές (Πόνσε, Λιούμπιτσιτς, Μάνταλος) κράτησαν την Ένωση στην κορυφή (video)

Νίκη για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο ημίχρονο έχανε 2-1 από τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι αλλαγές των Πόνσε, Λιούμπιτσιτς, Μάνταλου έφεραν τα πάνω κάτω στο ματς και η ομάδα του Μ. Αλμέιδα επικράτησε με 4-2 και παρέμεινε μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην ουσία το ματς κρίθηκε από το 69’ μέχρι το 74’ όταν ο Δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ.

Η Ενωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κυνηγώντας το γκολ. Στο 6’ ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα από τον Σομποτσίνσκι, την έδωσε στον Τσούμπερ, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ελβετού που δεν βρήκε στόχο. Στο 12′ γύρισμα του Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, πρόλαβε και έδιωξε με το κεφάλι ο Σομποτσίνσκι. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Σιντιμπέ ήταν άστοχο.

Το σκορ άνοιξε στο 15’. Ο Αμραμπατ μετά από ατομική προσπάθεια, πάσαρε στον Σιμάνσκι, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε για το 1-0.




Στο 18’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Σιντιμπέ τροφοδότησε τον Λιβάι, το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 21’. Εξαιρετική ενέργεια από τον Λεό, που μετά από λάθος του Σιντιμπέ, βγήκε στην κόντρα, απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 30′ ο Ελίασον σέντραρε προς τον Λιβάι, όμως βγήκε και μπλόκαρε ο Σούλης.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 35’. Ο Τσαούσης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλη την άμυνα, μετά από κεφαλιά του Τζίμα, και ο Σομποτσίνσκι με σουτ έκανε το 1-1.




Στο 38’ ο Αμραμπατ εκτέλεσε φάουλ, ο Σιντιμπέ πήρε την κεφαλιά, χωρίς να «δει» στόχο.

Δεύτερο χτύπημα

Ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, σοκάροντας την ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ έχασε την μπάλα, ο Λεό έγινε κάτοχος της, πάσαρε στον Τζίμα και με τέλειο πλασέ πάγωσε την OPAP Arena!




Στο 49’ ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, χωρίς να απειλήσει τον Σούλη.

Στο 62’ σέντρα του Πινέδα, κεφαλιά του Μάνταλου πάνω από τα δοκάρια η μπάλα. Στο 67’ ο Αμραμπατ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ήταν άστοχος.

Η ΑΕΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι της και ισοφάρισε στο 69’. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Πόνσε με τρομερό άλμα πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-2. O Αργεντινός φορ έφτασε τα 10 γκολ στη σεζόν και τα 9 είναι στο πρωτάθλημα.




Και πάλι από στημένο

Η πίεση της Ενωσης ήταν ασφυχτική και έφτασε στην ανατροπή του σκορ μετά από πέντε λεπτά. Και πάλι από στημένη φάση. Στο 74’ ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χατζισαφί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λιούμπιτσιτς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.




Ο Πόνσε πέτυχε και δεύτερο γκολ και στην ουσία τελείωσε το παιχνίδι. Στο 79’ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 4-2.




Γκολ: 15’ Σιμάνσκι, 69’, 79’ Πόνσε, 74’ Λιούμπισιτς / 35’ Σομποτσίνσκι, 44’ Τζίμας

Διαιτητής: Δ. Μαλούτας

Κίτρινες: /Τζίμας, Ντεμίρ, Σούλης, Σόρια, Μπεγκάλα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος (79’ Μήτογλου), Χατζισαφί, Βίντα, Σιντιμπέ (57΄Λιούμπισιτς), Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ (57’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (46’ Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Σόρια, Λιάσος, Τζίνο (84’ Μπεγκάλα), Ντεμίρ (64’ Οσέι Τούτου), Τζίμας (78’ Πανάγου), Ροσάλες (76’ Κόντε), Λεό (84’ Κύρκος).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο