fbpx

Πόρτο – Άρσεναλ 1-0: Τεράστια νίκη για τους «Δράκους», τώρα… τρέχουν οι «κανονιέρηδες» (video)

Πόρτο – Άρσεναλ 1-0: Τεράστια νίκη για τους «Δράκους», τώρα… τρέχουν οι «κανονιέρηδες» (video)

Η Πόρτο υπέταξε με 1-0 την Άρσεναλ, με τους Πορτογάλους να στέλνουν μήνυμα στην αγγλική ομάδα πως μόνο… εύκολη δεν θα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση! Η πορτογαλική ομάδα όχι μόνο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Άγγλους, αλλά κατάφερε να βρει και ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι, με τον Γκαλένο στο 94΄! Μάλιστα, πρόκειται για… γκολάρα, μιας και το σημείωσε έξω από την περιοχή του Ράγια.

Εξάλλου, με εξαίρεση την κατοχή της μπάλας, στα υπόλοιπα στατιστικά της αναμέτρησης υπήρχε ισορροπία, ενώ η ομάδα που έχασε την μεγάλη ευκαιρία, πριν το 1-0, ήταν η Πόρτο με το δοκάρι του Γκαλένο στο 21΄. Αντιθέτως, το σύνολο του Αρτέτα έμοιαζε μπερδεμένο από την προσέγγιση των Πορτογάλων και έτσι δεν έκανε καν σουτ στον στόχο! Και όλα αυτά για μια ομάδα που στα τελευταία 5 ματς είχε πετύχει 21 γκολ (!!!), εκ των οποίων τα 11 στις 2 τελευταίες της αναμετρήσεις με Μπέρνλι και Γουέστ Χαμ.

Πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους στην ρεβάνς που θα γίνει στην Αγγλία στις 12 Μαρτίου!

Το ματς

Η Άρσεναλ μπήκε στον αγώνα με διάθεση να κυριαρχήσει και αυτό φάνηκε πως στο πρώτο δεκάλεπτο η κατοχή ήταν υπέρ της με 82-18! Η Πόρτο από πλευράς της είχε αποφασίσει να κλειστεί για τα καλά στα καρέ της, μιας και η Άρσεναλ είναι αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Εν μέρει το σκεπτικό του Κονσεϊνσάο απέδωσε, στο 21, μιας και ο Γκαλένο έγινε κάτοχος της μπάλας και την έστειλε στο δοκάρι. Στο ριμπάουντ που πήρε ο ίδιος κατάφερε και αστόχησε εκ νέου. Μάλιστα, οι Πορτογάλοι ήταν άψογοι στο πρώτο μισάωρο τακτικά και η πρώτη ευκαιρία της Άρσεναλ ήταν στο 33΄, με ένα απελπιστικά άστοχο σουτ του Τροσάρ.

Στο 40΄ ο Ράγια μπλόκαρε το σουτ του Εβανίλσον, ενώ ο Χάβερτς αστόχησε με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους! Στο δεύτερο μέρος δεν έγιναν αλλαγές από τους δύο προπονητές και η πρώτη ευκαιρία άνηκε στους Άγγλους, με τον Μαρτινέλι να μην καταφέρνει στο 53΄ να γίνει απειλητικός, ούτε όμως και ο Έντεγκααρντ στο ριμπάουντ που πήρε. Στο 63΄ το σύνολο του Αρτέτα έχασε και άλλη ευκαιρία, με τον Βαρέλα να διώχνει την τελευταία στιγμή, πριν γίνει απειλητικός ο Μαρτινέλι.

Πάντως, γενικά η Πόρτο πήρε εξαιρετικό βαθμό στο τακτικό κομμάτι δυσκολεύοντας αρκετά κάθε ατού των Άγγλων! Μάλιστα, η καλή της εμφάνιση επιβραβεύτηκε με το γκολ του Γκαλένο στο 94΄, ο οποίος είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος!




Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Γουέντελ (90’ Εουστάκιο), Οτάβιο, Πέπε, Ζοάο Μάριο, Γκονζάλεθ (80’ Χάιμε), Βαρέλα, Κονσεϊσάο (85’ Μπόρζες), Πέπε, Γκαλένο, Εβανίλσον (85’ Μαρτίνεθ).

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Έντεγκααρντ, Ράις, Τροσάρ (74’ Ζορζίνιο), Σάκα, Μαρτινέλι, Χάβερτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Champions League