fbpx

Τανταλίδης: «Πριν από 11 μήνες βρέθηκα στο χειρουργείο με το φόβο της τετραπληγίας»

Τανταλίδης: «Πριν από 11 μήνες βρέθηκα στο χειρουργείο με το φόβο της τετραπληγίας»

Ο Αντώνης Τανταλίδης τοποθετήθηκε στα social media μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας, όπου τα πράγματα δεν πήγαν όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Θυμίζουμε πως το 2021 είχε κατακτήσει τη 19η θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και λίγους μήνες αργότερα είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς το 2022 του επιφύλασσε άσχημα μαντάτα. Τον Ιούλιο τραυματίστηκε σοβαρά σε μία άτυχη στιγμή στην προπόνηση και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Από τότε ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο, ένα σταθμός του οποίου ήταν και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Στο ευρωπαϊκό συγκέντρωσε συνολικά 74.564β και πήρε τη 62η θέση συνολικά στο σύνθετο ατομικό. Στα επιμέρους όργανα συγκέντρωσε 11.866β (έδαφος), 12.200β (πλάγιος ίππος), 12.700β (κρίκοι), 13.666β (άλμα), 13.166β (δίζυγο) και 10.966β (μονόζυγο).

Ο Τανταλίδης έκανε τοον απολογισμό του για το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στη στιγμή του τραυματισμού του που χάραξε την αθλητική του πορεία και έδωσε μία… υπόσχεση για το μέλλον: «Ήρθε η στιγμή που νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στην περιπέτεια που σημάδεψε τον τελευταίο χρόνο της ζωής μου. Πριν από έντεκα μήνες, σε μια άτυχη προπόνηση βρέθηκα στο χειρουργείο με το φόβο της τετραπληγίας, κανείς δε γνώριζε την εξέλιξη της υγείας μου μετά το χειρουργείο. Όμως σήμερα με τη βοήθεια του θεού και την βοήθεια του γιατρού μου, Οδυσσέα Παξινού, αγωνίζομαι και πάλι γι’ αυτό που αγαπώ πολύ, αγωνίζομαι για αυτούς που πίστεψαν ότι μπορώ να τα καταφέρω, αγωνίζομαι για την Ελλάδα, αγωνίζομαι για μένα. Η συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αττάλεια της Τουρκίας δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσα, παρόλα αυτά δεν καταθέτω τα όπλα… Θα παλεύω με πίστη, υπομονή και σκληρή δουλειά, για να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου, για να δικαιώσω όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα, για να πω σε όλους. “Όταν σου χάριζετε η ζωή ποτέ δε σταματάς να παλεύεις για αυτήν”. Σας ευχαριστώ όλους, την οικογένεια μου, τον προπονητή μου, τους συναθλητες μου, τους φιλους μου, για την υποστήριξη , την υπομονη και την αγάπη σας. Συνεχίζω δυνατά, γεμάτος πίστη και δίψα για ζωή, γεμάτος ελπίδες για μια καλύτερη αθλητική χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική