fbpx

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FEI ο Γιώργος Δημαράς

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FEI ο Γιώργος Δημαράς

Η υβριδική Γενική Συνέλευση 2022 της FEI στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής ξεκίνησε την Πέμπτη (10/11) με την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FEI, όπου διάφορα θέματα ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Στην συνέλευση όπου συμμετέχει και η ΕΟΙ με τον Γενικό της Γραμματέα και μέλος του ΔΣ της FEI κ. Γιώργο Δημαρά, συζητήθηκαν και παρούσιάστηκαν διάφορα θέματα.

Αρχικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Ευημερίας Ιπποειδών Καθηγήτρια Νάταλι Γουάραν παρουσίασε το έργο της Επιτροπής στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στις παρατηρήσεις της, η καθηγήτρια δήλωσε: «Η Επιτροπή θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποδείξουμε, γιατί η κατανόηση τόσο της ηθικής όσο και της επιστήμης της ευζωίας είναι σημαντική κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την προσέγγιση που ακολουθείται για τη διατήρηση της Κοινωνικής Άδειας Λειτουργίας. Ως ενδιαφερόμενοι για την ιππασία, όλοι μας προερχόμαστε από ένα υπόβαθρο παραδόσεων, πολλές από τις οποίες θεωρούμε πολύτιμες. Αλλά για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που σχετίζονται με την Κοινωνική Άδεια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και να αγκαλιάσουμε όσα μπορούμε να μάθουμε από τη νέα έρευνα. Ως συνάδελφοι ιππείς, είμαστε οι κρίσιμοι φίλοι σας και θέλουμε να σας υποστηρίξουμε όχι μόνο στην προστασία της ευημερίας των αλόγων, αλλά και στη διασφάλιση της μελλοντικής χρήσης του αλόγου στον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο και την αναψυχή. Θα παρέχουμε συμβουλές και συστάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο προς εξέταση, αλλά εναπόκειται στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει να τις αποδεχτεί και να τις εφαρμόσει στην πράξη».

Μετά το τέλος της περιόδου ψηφοφορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2022, ο Διευθυντής Διακυβέρνησης και Θεσμικών Υποθέσεων της FEI παρουσίασε τους αθλητές που εξελέγησαν ως Εκπρόσωποι Αθλητών της FEI σε κάθε κλάδο της FEI, για μη ανανεώσιμη τετραετή θητεία από το 2022-2026. Το Διοικητικό Συμβούλιο σημείωσε την περιορισμένη συμμετοχή από την κοινότητα των αθλητών όσον αφορά τις υποψηφιότητες που ελήφθησαν, με μόνο τρεις κλάδους να λαμβάνουν πολλούς υποψηφίους, καθώς και την περιορισμένη συμμετοχή στη διαδικασία ψηφοφορίας παρά τις στοχευμένες επικοινωνίες προς τις εθνικές ομοσπονδίες, τους επίσημους ενδιαφερόμενους φορείς και τους επιλέξιμους αθλητές.

Ο Ροντρίγκο Πεοάσα ανακοινώθηκε ως ο νέος εκπρόσωπος αθλητών της FEI για τους αναβάτες άλματος, αντικαθιστώντας τον Pedro

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τους διορισμούς στις Τεχνικές Επιτροπές της FEI, μεταξύ των οποίων ήταν:

Ο Μάικλ Στόουν (ΗΠΑ) διορίστηκε ως μέλος της Επιτροπής Ιππασίας της FEI για την τετραετή θητεία 2022-2026, αντικαθιστώντας το απερχόμενο μέλος Ντανιέλα Γκαρσία Νιγκαγκλιόνι (Μεξικό), ενώ οι Λαρς Ρόεπστορφ (Σουηδία) και Μαρκ Σίντο (Βρετανία) διορίστηκαν ως μέλη της Κτηνιατρικής Επιτροπής της FEI για την τετραετή θητεία 2022-2026, αντικαθιστώντας τα απερχόμενα μέλη Τιμ Πάρκιν (Βρετανία) και Ιβές Ροζιέρ (Καναδάς).

Ο πρόεδρος της FEI παρείχε μια σύντομη επισκόπηση της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας Longines FEI Jumping Nations Cup που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2022 στη Λοζάνη, όπου συγκεντρώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι από την κοινότητα των αλμάτων για να εξετάσουν το μέλλον της σειράς. Ο πρόεδρος της FEI επιβεβαίωσε ότι με βάση την εποικοδομητική ανατροφοδότηση από τη συνάντηση, θα ακολουθήσει εσωτερική ενημέρωση για τον καθορισμό μελλοντικών δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης ορισμένων συγκεκριμένων προτάσεων που θα υποβληθούν στην κοινότητα για περαιτέρω συζήτηση.

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Αθλητικών Υπηρεσιών παρείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο μια επισκόπηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με τις απαιτήσεις υγείας των αλόγων μέσω του FEI HorseApp. Από την 1η Ιανουαρίου 2022 που τέθηκαν σε ισχύ παγκοσμίως οι απαιτήσεις υγείας αλόγων, το FEI HorseApp έχει καταγράψει περισσότερες από τέσσερις εκατομμύρια θερμοκρασίες αλόγων, γεγονός που το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της κτηνιατρικής επιτροπής του FEI Jenny Hall χαρακτήρισε “αλλαγή παιχνιδιού” για το άθλημα. Μια σημαντική εξέλιξη για την Εφαρμογή ήταν ο πίνακας οργάνων που παρέχει στους υπεύθυνους μια επισκόπηση της κατάστασης των καταγραφών θερμοκρασίας, των αυτοπιστοποιήσεων, των εξετάσεων κατά την άφιξη και των ελέγχων των αλόγων για τις διοργανώσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει οι ίπποι τους.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή (13/11), ολοκληρώνονται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής οι εργασίες της φετινής Υβριδικής Γενικής Συνέλευσης της FEI.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία