fbpx

Η ΕΟΙ γιόρτασε την πρόκριση της Μυτιληναίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η βράβευση της Μυτιληναίου για την πρόκριση στο Παρίσι

Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, όπου εορτάστηκε η πρόκριση της Ιόλης Μυτιληναίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Η μεγάλη γιορτή έγινε το βράδυ της Δευτέρας (29/1), παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βρούτσης έδωσε συγχαρητήρια για την ιστορική πρόκριση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ιόλη Μυτιληναίου, ενώ παράλληλα δήλωσε την στήριξή του στην ΕΟΙ για το θέμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Β’ Αντιπρόεδρος Βουλής και Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Βασιλική Μιλλούση, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος και άλλα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών.

Η ΕΟΙ βράβευσε την Ιόλη Μυτιληναίου, που κατάφερε να κατακτήσει την 2η και 3η θέση στο Ολυμπιακό Ranking List του Group C με τα δύο άλογά της Levis de Muze και L’artiste de Toxandra με 718 και 483 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε για την Ελλάδα ο Άγγελος Τουλούπης με 343 βαθμούς.

Η ΕΟΙ είχε καλέσει ειδικά για την εκδήλωση αυτή και την βράβευση της Ιόλης την Ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ, Χάιντι Αντικατζίδη και την Ολυμπιακή Ομάδα της Υπερπήδησης Εμποδίων του 2004, την μητέρα της Χάνα Μυτιληναίου, την Δανάη Τσάτσου, την Εμμανουέλα Αθανασιάδη και τον Αντώνη Πετρή, που όλοι μαζί παρέδωσαν την Ολυμπιακή σκυτάλη στην Ιόλη. Μαζί με τις ευχές τους για καλή επιτυχία, της χάρισαν ένα χαρακτικό της διεθνούς φήμης γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη.

Ακόμη, η Ομοσπονδία βράβευσε τον Άγγελο Τουλούπη για τις επιτυχίες του την περασμένη χρονιά, τον αθλητή της Παραιππικής Δεξιοτεχνίας Μιχάλη Καλαράκη για τη συγκινητική του προσπάθεια και τις επιτυχίες του, την αθλήτρια Ιππικής Δεξιοτεχνίας Θεοδώρα Λιβανού για τις διεθνείς διακρίσεις της, την αθλήτρια της Ιππικής Αντοχής Έφη Κουτσάφτη για τις διεθνείς της επιτυχίες και τον Θανάση Χατζόπουλο για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αμαξοδήγησης.

Επίσης, βραβεύτηκαν όλοι οι αθλητές που τίμησαν το εθνόσημο με την συμμετοχή και προσφορά τους στην Εθνική Ομάδα, οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων στην Υπερπήδηση Εμποδίων και την Ιππική Δεξιοτεχνία, οι Πρωταθλητές 2023 στα τρία ιππικά αθλήματα, καθώς και οι Πρωταθλητές και Πολυνίκες Όμιλοι.

H Ελληνική Ιππασία τίμησε και φέτος φορείς και εταιρείες χορηγούς της, καθώς και ιδιώτες που έρχονται αρωγοί στο άθλημα, όπως τον Εθνικό χορηγό, κ. Γιάννη Μυτιληναίο και τις εταιρείες Mytilineos και Protergia, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Μαρκοπούλου, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, τον κ. Sam Stathis, την εταιρεία Longines και Swatch Hellas, τον όμιλο εταιρειών Πέτρος Πετρόπουλος, την Innovis Pharma, τον Όμιλο Αντωνίου, την Duxiana, την Connoly, την Superfast Ferries, την Luxury Sports, το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, την Autohellas-Hertz, το Holiday Inn Athens, την Paradox, καθώς και την ΕΡΤ για την προβολή του αθλήματος της ιππασίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία