fbpx

ΕΟΙ: Εκσυγχρονισμός στους αγώνες με Live Tracking και Results

ΕΟΙ: Εκσυγχρονισμός στους αγώνες με Live Tracking και Results

Μετά την υπερπήδηση εμποδίων και την ιππική δεξιοτεχνία, και η Ιππική Αντοχή εκσυγχρονίζεται αποκτώντας τόσο live tracking των αθλητών όσο και live αποτελέσματα των αγώνων.

Στους 9ους Αγώνες Ιππικής Αντοχής, που διοργάνωσε στο Κάστρο Βοιωτίας ο Ιππικός Όμιλος Αυλώνας, οι αθλητές, στις βασικές κατηγορίες του αγώνα, 25 τον αριθμό, για πρώτη φορά έφεραν πάνω τους συσκευή GPS.

Μέσω κεντρικού υπολογιστή της ΕΟΙ μπορούσε κάποιος να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την διαδρομή τους, το σημείο που βρίσκονταν, πόση απόσταση είχαν διανύσει και με τί ταχύτητα έτρεχαν.

Το live tracking, που είναι πολύ σημαντικό εργαλείο αρχικά για την ασφάλεια των αθλητών και των αλόγων, λειτούργησε επιτυχώς για πρώτη φορά, ενώ θα λειτουργεί πλέον σε όλους τους αγώνες ιππικής αντοχής, στις επίσημες κατηγορίες.

Όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία «Ο καθένας έχει πλέον την δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΟΙ https://live.hef.gr/ στο live tracking την προσπάθεια των αθλητών της ιππικής αντοχής.

Ακόμη, εκτός όμως από το live tracking, πλέον και στο άθλημα της Ιππικής Αντοχής, σε όλους τους αγώνες, θα υπάρχουν live αποτελέσματα, στα οποία επίσης έχουν όλοι πρόσβαση στο https://live.hef.gr/.

Επόμενο βήμα είναι η πλήρης αυτοματοποίηση των αγώνων ΙΑ με ηλεκτρονική παρακολούθηση των χρόνων εκκίνησης, ξεκούρασης και τερματισμού, καθώς και άλλων στοιχείων για την εξυπηρέτηση και παρακολούθηση του αγώνα από συμμετέχοντες με τις ομάδες τους και από κριτές/επόπτες και θεατές, μαζί με την άμεση έκδοση έγκυρων αποτελεσμάτων. Το σύστημα ήδη δοκιμάζεται σε συνθήκες περιβάλλοντος αγώνα και στόχος είναι να λειτουργεί πλήρως και αξιόπιστα ως επίσημο σύστημα αποτελεσμάτων αγώνων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία