fbpx

2022 WASZP Games: Κυρίαρχη η Ισπανία στο σλάλομ (vid)

2022 WASZP Games: Κυρίαρχη η Ισπανία στο σλάλομ (vid)

Ένας από τους πιο δραματικούς τερματισμούς την πρώτη ημέρα δράσης στη λίμνη Γκάρντα.

Οι αγώνες σλάλομ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στο WASZP σε όλο τον κόσμο με την σύντομη, έντονη και συναρπαστική δράση και στη λίμνη Γκάρντα δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Με περισσότερα από 170 σκάφη να παίρνουν μέρος οι διοργανωτές περίμεναν πλούσιο θέαμα και δικαιώθηκαν περιμένοντας τα πάντα να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα χρονικό παράθυρο 2,5 ωρών. Οι αγώνες ήταν γρήγοροι, σκληροί και αμφίρροποι και όλοι είχαν την ευκαιρία τους με τον κάθε αγώνα να διαρκεί πέντε λεπτά.

 Με έντονη συννεφιά οι συμμετέχοντες δεν ήταν σίγουροι αν ο νοτιάς θα έφτανε έγκαιρα, ωστόσο έκανε την εμφάνισή του με ταχύτητες από 15 μέχρι 18 κόμβους. Στον πρώτο αγώνα ο Χοάν Κόστα από την Ισπανία, πρώην πρωταθλητής Ευρώπης πήρε προβάδισμα από τον Ιταλό Έντσιο Σαβοϊνι ο οποίος χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη με τον Βρετανό Σαμ Γουέιλι και τον Νορβηγό Άντερς Κλίπενμπεργκ. Ο Κόστα είχε τον έλεγχο μέχρι το τελευταίο σκέλος και παρά το γεγονός ότι άφησε ευκαιρία στον συμπατριώτη του, Χάιμε Φράμις Χαργκιντέι, πήρε τη νίκη με τρίτο τον Νεοζηλανδό Σαμ Στριτ.

 Στον δεύτερο αγώνα ο Κόστα ήταν κυρίαρχος με τους Στριτ και Σαβοϊνι να μένουν χαμηλά στην πρώτη δεκάδα, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Άντερς Κλίπενμπεργκ και τρίτο ο Γερμανός Λίο Μέκλερ. Τα παραπάνω αποτελέσματα σήμαιναν ότι ο Κόστα είχε βάλει το ένα χέρι στο τρόπαιο.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα ο Κόστα για πρώτη φορά δεν πήρε το προβάδισμα και πλέον ήταν όλα ανοικτά. Ο Γουέιλι είχε την ευκαιρία του για τον τίτλο αλλά την έχασε όταν αναποδογύρισε λίγο πριν το τέλος. Ο Κόστα αξιοποίησε την ευκαιρία ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση και στο τελευταίο κομμάτι ήθελε μία καθαρή μανούβρα, κάτι που δεν έγινε, όπως και στον πρώτο αγώνα με αποτέλεσμα να ανατραπεί και η τρίτη θέση που πήρε ο Χαργκιντέι ήταν αρκετή για να του δώσει τον τίτλο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα