fbpx

Άνδρος 2022, Ζαχαράκη: «Σπουδαίες συμμετοχές και ιδανικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό»

Άνδρος 2022, Ζαχαράκη: «Σπουδαίες συμμετοχές και ιδανικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό»

Οι δηλώσεις της υφυπουργού Τουρισμού, που έδωσε την εκκίνηση της φετεινής 55ης διοργάνωσης, από την Βουλιαγμένη.

«Οι σπουδαίες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων ιστιοπλόων σε αυτόν τον αγώνα και τα τόσα χρόνια διεξαγωγής δείχνουν τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση, τόσο για την Άνδρο όσο και για την ιστιοπλοΐα».

Δηλώσεις της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία έδωσε την εκίνηση της 55ης διοργάνωσης του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρος 2022, η οποία συμπλήρωσε:  

«Οι ιστιοπλόοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Άνδρο και από μία διαφορετική οπτική γωνία. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χάρισμα που έχει ο αθλητικός τουρισμός. Η Ελλάδα με τη φυσική ομορφιά της δίνει απλόχερα τέτοιες εμπειρίες και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό και για αυτού του είδους τον τουρισμό», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας δόθηκε από τη Βουλιαγμένη και ο τερματισμός στην Άνδρο, ολοκληρώθηκε με αρκετές εγκαταλείψεις, μιας και η μπουνάτσα και τα μπουρίνια δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους συμμετέχοντες.  

Η ολοκλήρωση της 1ης ιστιοδρομίας ανέδειξε νικητή το σκάφος «Velos Eurobank Private Bank» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, και ακολούθησαν στην κατηγορία performance το «Pete» του Δ. Παλαιολόγου και το το «Black JackPorsche» των Μ. Χατζηκυριακάκη – Μ. Κουρτέση.  

Θυμίζουμε ότι ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967, ενώ διοργανωτές του φετεινού «55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» είναι ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

Βασικός χορηγός του αγώνα είναι το Private Banking του Ομίλου Eurobank.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα