fbpx

America’s Cup: Στην τελική ευθεία οι δοκιμές της Νέας Ζηλανδίας (vid)

America’s Cup: Στην τελική ευθεία οι δοκιμές της Νέας Ζηλανδίας (vid)

Το πρώτο AC40 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής μεταφέρθηκε στη βάση της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη εβδομάδα. Το σκάφος θα αποτελέσει το πρώτο για την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας μετά τον δέκατο αγώνα του 36ου κυπέλλου Αμερικής το Μάρτιο του 2021 και αποτελεί την αρχή των πολύτιμων δοκιμών εξέλιξης στο νερό, τα αποτελέσματα του οποίου θα βοηθήσουν το νέο AC75 της ομάδας που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2024. Σε ετοιμότητα να υποδεχθεί το σκάφος στο Νιούπορτ ήταν ο υπεύθυνος λειτουργιών και αξιοπιστίας της ομάδας, ο Νικ Μπάριτζ που είπε: «Αυτή είναι μία εξαιρετικά συναρπαστική ημέρα για εμάς, ήταν μία τεράστια προσπάθεια από την ομάδα που μας έδωσε ένα σκάφος το οποίο οφείλουμε τώρα να δοκιμάσουμε».

 Οι κατασκευαστικές δοκιμές ενός νέου σκάφους αποτελούν πάντα μία έντονη στιγμή για τους μηχανικούς της ομάδας. «Γυρίσαμε το σκάφος με πολυάριθμους αισθητήρες για να μετρήσουμε τα φορτία που θα δεχθεί η καρίνα για τις δοκιμές», εξήγησε η υπεύθυνη μηχανικός, Κέλι Χάρτζελ. «Στην συνέχεια έχουμε μία σειρά μετρήσεων για να διασφαλίσουμε ότι η συμπεριφορά του σκάφους είναι η αναμενόμενη. ‘Όλοι θα πρέπει να είμαστε αθόρυβοι ώστε να ακούσουμε όλα όσα συμβαίνουν δομικά. Όλοι κάνουν σκληρή δουλειά ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι για το αναπάντεχο και να είμαστε έτοιμοι για τα όσα συμβούν στις δοκιμές», είπε ο μηχανικός Κρις Χίκεϊ. «Ο στόχος εδώ είναι να διασφαλίσουμε ότι το σκάφος είναι καλά δομημένο από πλευράς σχεδιασμού και κατασκευής ώστε όταν βγούμε για αγώνα την πρώτη ημέρα  να έχουμε την πεποίθηση ότι το σκάφος είναι τόσο δυνατό όπως σχεδιάστηκε να είναι, ώστε όλοι να είναι ασφαλείς και να αποδίδει όπως προβλέπεται».

 Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας προχωρά τη διαδικασία καθώς έχει στόχο την επιτυχία στον στόλο των AC40 για το America’s Cup γυναικών και νέων όπως εξήγησε ο Μπόμπι Κλάινσμιντ: «Το AC40 είναι ένα σημαντικό σκάφος για εμάς και για όλες τις ομάδες επειδή είναι ένα σκάφος που θα σημειωθούν οι περισσότερες βελτιώσεις μας. Θα είναι σπουδαίο για να αξιοποιήσουμε όλη μας τη δουλειά, όλα όσα μάθαμε από την σχεδίαση του AC45 και να τα βάλουμε όλα αυτά σε ένα πακέτο. Δεν είναι μόνο για εμάς, είναι και για τις άλλες ομάδες, σε γυναίκες και νέους. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε αυτό το έργο να επεκτείνεται στην ευρύτερη κοινότητα».

 Με δεδομένο ότι οι δομικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, οι δοκιμές θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα με μία σειρά τεστ στα υδραυλικά, τα ηλεκτρονικά και όλα τα άλλα συστήματα με περισσότερες από 100 αναστροφές και γενικότερες μανούβρες εντός της βάσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα