fbpx

South American Games: Τρία χρυσά μετάλλια για το Περού

South American Games: Τρία χρυσά μετάλλια για το Περού

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Περού την πέμπτη ημέρα δράσης των αγώνων Νότιας Αμερικής στην Παραγουάη με απολογισμό τριών χρυσών μεταλλίων στην ιστιοπλοϊα.

Στην κατηγορία IQ Foil 95 των γυναικών το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Μαρία Μπελέν Μπάσο Χέρμαν η οποία πήρε τη νίκη στους πρώτους πέντε αγώνες και ολοκλήρωσε με απολογισμό επτά βαθμών. Στην κατηγορία ILCA 7 των ανδρών ο Στέφανο Πεσκιέρα Λορέτ ντε Μόλα πήρε πέντε διαδοχικές νίκες και έκανε δικό του με άνεση το χρυσό μετάλλιο έχοντας έντεκα βαθμούς.

Οι επιτυχίες είχαν και συνέχεια για το Περού με την κατηγορία sunfish των ανδρών όπου ο Ζαν Πολ ντε Τραζενιέ Βάλντεζ ολοκλήρωσε στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς. Ο Κολομβιανός Σίμον Γκόμες Ορτίς πήρε το αργυρό μετάλλιο με 17 ενώ το χάλκινο πήγε στον Μάρτιν Αλσογκαράι από την Αργεντινή με 19.

Στην κατηγορία γυναικών ILCA 6 η Λουτσιάνα Άντρεα Καρντόσο πήρε τη νίκη με οκτώ βαθμούς αφήνοντας δεύτερη την Ουρουγουανή Ντολόρες Μορέιρα Φρασκίνι που είχε 13 ενώ το βάθρο συμπλήρωσε με 21 βαθμούς η Βραζιλιάνα Ισαντόρα Νταλ Ρι.

Τέλος, στη γυναικεία κατηγορία sunfish, το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Χιλιανή Κοστάντσα Παζ Μαρία Ολιβάρες Ρέγιες που είχε 19 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Ιζαμπέλ Ρομέρο Αγκουίρε από το Περού με τη νικήτρια να επικρατεί στους τέσσερις από τους οκτώ αγώνες της ημέρας. Στο βάθρο με 21 βαθμούς και η Γκαμπριέλα Μάρκες Κιντ από τη Βραζιλία.

 Η ανδρική κατηγορία IQ Foil 95 παρουσίασε μία τεράστια μάχη με τον Φρανσίσκο Κρουζ Σαουμπιντέτ Μπίρκνερ από την Αργεντινή να ολοκληρώνει με εννέα βαθμούς, όσους είχε και ο Μαλίκ Χόβελινγκ από την Αρούμπα. Ο τίτλος κρίθηκε στην σταθερότητα του Μπίρκνερ που βρέθηκε στην πρώτη τριάδα και στους οκτώ αγώνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα