fbpx

Στάμος Γρυπάρης: «Μου έκανα το καλύτερο δώρο γενεθλίων!» (pics)

Στάμος Γρυπάρης: «Μου έκανα το καλύτερο δώρο γενεθλίων!» (pics)

Μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στα social media από τον Σταμάτη Γρυπάρη, μετά την νίκη του στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ILCA 7, μας θυμίζει τι είναι αυτό που κινητοποιεί αθλητές της ηλικίας του στον πρωταθλητισμό. Για τον ίδιο όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι.

«Μου έκανα το καλύτερο δώρο γενεθλίων! Λίγο πριν κλείσω τα 16 με μεγάλη περηφάνεια σας ανακοινώνω ότι κέρδισα το και εξασφάλισα την ένταξη μου στην προολυμπιακή ομάδα!» γράφει περήφανος για το επίτευγμά του ο ιστιοπλόος του ΝΟ Σύρου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία: «Η σπίθα και το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Los Angeles το 2028, μου γεννήθηκε όταν κατόπιν προτροπής της Μαρίας Βλάχου, επισκέφτηκα τον αρχαιολογικό χώρο των ολυμπιακών αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, το καλοκαίρι, με φιλοξένησε ο κ.Τουρής στο Touris Club και τον ευχαριστώ πολύ που μου διέθεσε το σκάφος για τον αγώνα αυτό, επειδή ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή η μεταφορά του εξοπλισμού μου από τη Σύρο στον Πειραιά. Καθώς και το αρχιτεκτονικό γραφείο AndO που φρόντισε για τη διαμονή και διατροφή μου στους αγώνες. Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το ΣΕΑΝΑΤΚ για τη φιλοξενία και τη φιλιά των αθλητών του!»

«Νιώθω τυχερός για πολλούς λόγους»

Αναγνωρίζοντας την συμβολή του Ομίλου του και των προπονητών του, ο Στάμος -όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά- υπογραμμίζει: «Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν συναθλητές και φίλοι μου από όλη την Ελλάδα εκτός της περιφέρειας των Αθηνών και κατάφερα να κερδίσω τις 10 από τις 11 ιστιοδρομίες μετά από έντονο και δύσκολο συναγωνισμό.
Νιώθω τυχερός για πολλούς λόγους. Άρχικά επειδή ο πατέρας μου που ήταν κι ο ίδιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας και τώρα προπονητής με έβαλε σε σωστές βάσεις. Έπειτα, επειδή βρέθηκα στα χέρια δύο παγκοσμίων πρωταθλητών και Olympians της ιστιοπλοΐας, τους προπονητές μου, τη Μαρία Βλάχου και το Δημήτρη Θεοδωράκη που είναι φίλοι και πρώην συναθλητές του πατέρα μου, οι οποίοι με πρόγραμμα δουλεύουν τις λεπτομέρειες που χρειάζομαι σε όλα τα επίπεδα για να γίνω ακόμη καλύτερος».

Όσο για την συμμετοχή του στους αγώνες, «είμαι τυχερός που η Ε.Ι.Ο. μου έδωσε την ευκαιρία και με τη συναίνεση του ομίλου μου Ναυτικός Όμιλος Σύρου μέσα από αυτούς τους αγώνες να παλέψω για να μπω σε μια ομάδα όνειρο ζωής για μένα, μαζί με κορυφαίους Έλληνες αθλητές, εκείνους που θαυμάζω από μικρός και θέλω να τους μοιάσω και να καταφέρω να τους ξεπεράσω μια μέρα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα