fbpx

Πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας εξοπλισμού από την παγκόσμια ομοσπονδία

Πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας εξοπλισμού από την παγκόσμια ομοσπονδία

Με στόχο τη μείωση του κόστους, η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Sailing, παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα με το οποίο θα παρακολουθεί την ποιότητα του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στις Ολυμπιακές κατηγορίες.

 Οι εθνικές επιτροπές της κάθε χώρας μαζί με τους παράγοντες και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, μαζί με τη ευρύτερη κοινότητα του αθλήματος, προχωρούν στην πραγματοποίηση έρευνας με τις απαντήσεις να είναι ανώνυμες και με απόλυτη διαφάνεια με στόχο την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων.

 Τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνους για τους αγώνες ανοικτής θάλασσας, ο Χάιμε Ναβάρο, είπε: «Η αντίληψη για την ποιότητα του Ολυμπιακού εξοπλισμού οδηγεί σε μία συμπεριφορά των αθλητών που δεν αναζητούν μόνο την αντικατάσταση των βλαβών αλλά και στην προσπάθεια να βρουν το καλύτερο αναφορικά με την απόδοση. Ο καλύτερος έλεγχος της ποιότητας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των οικονομικών φραγμών. Η μείωση της ανάγκης και της χρήσης εξοπλισμού κάνει ένα άθλημα πιο φιλικό προς το περιβάλλον και οι αυστηρότεροι έλεγχοι στην ποιότητα δημιουργούν μία δικαιότερη κατάσταση στον ανταγωνισμό».

 Με την προσοχή να αυξάνεται στην διασφάλιση της ποιότητας στον αγωνιστικό εξοπλισμό, η World Sailing έχει στόχο να κάνει το άθλημα πιο προσβάσιμο, φιλικότερο στο περιβάλλον, διατηρώντας τη διαφάνεια στον ανταγωνισμό σε κάθε επίπεδο.

 Το δεύτερο στοιχείο του προγράμματος βλέπει την παρουσίαση ενός μηχανισμού καταγραφής που όπως προβλέπει και το Ολυμπιακό Κίνημα αποτρέπει την χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Η παγκόσμια επιτροπή καταπολέμησης του ντόπινγκ, η WADA, θεωρεί τις απαγορευμένες τεχνολογικές λύσεις ως παράνομες ενισχύσεις στην απόδοση που είναι κατά του πνεύματος του αθλητισμού. Η Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 ενθαρρύνει τις  διεθνές ομοσπονδίες να έχουν ξεκάθαρους και σαφείς κανονισμούς πάνω στην τεχνολογία και τις συνέπειες που επιφέρουν οι παραβιάσεις τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα