fbpx

Χάλκινο μετάλλιο ο Βομβύλας στο Optimist Excellence Cup 2023

Χάλκινο μετάλλιο ο Βομβύλας στο Optimist Excellence Cup 2023

Τεράστια επιτυχία για τον Μανώλη Βομβύλα η κατάκτηση της 3ης θέσης στο Optimist Excellence Cup 2023, που διοργανώθηκε από το RCN Τορέβιεχα στην Ισπανία. Ο ιστιοπλόος του ΑΝΟ Γλυφάδας έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι είναι ικανός να φέρει ένα μετάλλιο και με συνεχή καλά πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις κατάφερε να καταλάβει τελικά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με 73β.π..

O ένας βαθμός ποινής διαφορά από τον 2ο Ισπανό Θεμπαμάνος αποδεικνύει ότι μπoρούσε ακόμη και το ασημένιο. Πρώτος με 45 β.π. αναδείχθηκε ο Ουκρανός Μάντονιτς. Με δύσκολες καιρικές συνθήκες σήμερα ο Βομβύλας πλασαρίστηκε στην 5η, 25η και 12η θέση στις 3 τελευταίες κούρσες.

8ος ο Τουρνής

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Γιάννη Τουρνή που κατέλαβε την 8η θέση στην γενική κατάταξη με 146 β.π. με μια άκυρη εκκίνηση σήμερα σε μια προσπάθεια να καλύψει έδαφος (3,44,UFD). Η τελική κατάταξη των υπολοίπων Ελλήνων που έτρεξαν στην ισπανική ρεγκάτα ανάμεσα σε 450 αθλητές είναι Ελένη Αλχανάτη του ΝΟΠΦ 36η, Σέφανος Σαμαράς του ΝΑΟ Μάτι 50ός, Αθηνά Σουλιώτη του ΝΟΠΦ 63η, Χριστίνα Τόμπρα του ΑΝΟΓ 101η, Φίλιππος Πορτοσάλτε του ΑΝΟΓ 108ος, Παρασκευάς Κολοκοτρώνης 110ος, Εένη Γαλαζούλα του ΝΟΠΦ 118η, Κωνσταντίνος Καρακασίδης του ΑΝΟΓ 166ος, Καλλιόπη Γκαρή 182η, Δανάη Κοτσάτου 205η, Ελένη Τριάντου 207η και Ελεονώρα Χριστοφόρου 239η.

ΑΝΟΓ: «Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές μας»

Ο ΑΝΟΓ ανήρτησε τα συγχαρητήριά του στους αθλητές του που έτρεχαν στην Ισπανία και κυρίως στον Βομβύλα για το μετάλλιο: «Χάλκινο μετάλλιο για τον αθλητή μας Μανώλη Βομβυλα στον διεθνή αγώνα της Τορεβιέχα στην Ισπανία. Μεταξύ 426 αντιπάλων ο αθλητής μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής και από το ασημένιο στην τελευταία ιστιοδρομία.

Η Χριστίνα Τόμπρα κατάφερε φέτος να βρεθεί στο χρυσό στόλο ενώ οι μικροί μας Φίλιππος Πορτοσάλτε και Κωνσταντινος Καρακασίδης κέρδισαν εμπειρίες στον αργυρό στόλο της διοργάνωσης. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα